Dvispalvė užpiltinė

Dvispalvė užpiltinė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Puikus užkandis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 100 g karštai rūkyto kumpio,
  • 300 g mėsos sultinio,
  • 100 g majonezo,
  • 10 g želatinos,
  • 8 marinuoti agurkai,
  • 3 kietai virti kiaušiniai,
  • šaukštas pomidorų tyrės ar kečupo,
  • šaukštas smulkintų petražolių lapų.

Gaminimo eiga
 

  • Užpilkite želatiną šaltu vandeniu (maždaug 60 g) ir 40 min. pabrinkinkite, išmaišykite šiltame sultinyje, pakaitinkite (bet neužvirkite), kad ištirptų, ataušinkite, sumaišykite su majonezu ir gerai išplakite.
  • Masę padalykite pusiau: vieną dalį sumaišykite su pomidorų tyre, kitą – su petražolėmis ir pasūdykite.
  • Supilkite sumaišytą su petražolėmis dalį į aliejumi išteptą formą ir padėkite šaltoje vietoje, kad sustingtų.
  • Viršuje sudėkite griežinėliais pjaustytus 2 kiaušinius, 3-4 agurkus, kubeliais pjaustytą kumpį, užpilkite su pomidorų tyre sumaišyta masės dalimi ir padėkite šaltai, kad sustingtų.
  • Apverskite sustingusią užpiltinę į lėkštę, papuoškite likusio kiaušinio, agurko griežinėliais.

Pabaigai…

Apsvarstykite ne tik skonį, bet ir tekstūrą gamindami.
Recepto raktažodžiai Kalėdiniai patiekalai, Užkandžiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating