Dvispalvė užpiltinė
Puikus užkandis.
Ingredientai
- 100 g karštai rūkyto kumpio,
- 300 g mėsos sultinio,
- 100 g majonezo,
- 10 g želatinos,
- 8 marinuoti agurkai,
- 3 kietai virti kiaušiniai,
- šaukštas pomidorų tyrės ar kečupo,
- šaukštas smulkintų petražolių lapų.
Gaminimo eiga
- Užpilkite želatiną šaltu vandeniu (maždaug 60 g) ir 40 min. pabrinkinkite, išmaišykite šiltame sultinyje, pakaitinkite (bet neužvirkite), kad ištirptų, ataušinkite, sumaišykite su majonezu ir gerai išplakite.
- Masę padalykite pusiau: vieną dalį sumaišykite su pomidorų tyre, kitą – su petražolėmis ir pasūdykite.
- Supilkite sumaišytą su petražolėmis dalį į aliejumi išteptą formą ir padėkite šaltoje vietoje, kad sustingtų.
- Viršuje sudėkite griežinėliais pjaustytus 2 kiaušinius, 3-4 agurkus, kubeliais pjaustytą kumpį, užpilkite su pomidorų tyre sumaišyta masės dalimi ir padėkite šaltai, kad sustingtų.
- Apverskite sustingusią užpiltinę į lėkštę, papuoškite likusio kiaušinio, agurko griežinėliais.
Pabaigai…
Apsvarstykite ne tik skonį, bet ir tekstūrą gamindami.