Jogurtinis keksas
Visos detalės ir instrukcijos yra žemiau.
Ingredientai
- 3 stiklinės kvietinių miltų,
- 1,5 stinklinės cukraus,
- 250 g sviesto,
- 4 kiaušiniai,
- 2/3 stiklinės jogurto,
- 15 g mielių,
- 2 šaukštai tarkuotų citrinų žievelių,
- 6 šaukštai įvairiaspalvių vaisinių cukatų,
- 3-4 šaukštai razinų be kauliukų.
Gaminimo eiga
- Išsukite iki baltumo sviestą su cukrumi ir nepaliaujant sukti įmuškite kiaušinius, sudėkite jogurtą, miltus, citrinų žieveles bei su šaukšteliu cukraus sutrintas mieles. Galiausiai sudėkite smulkintas cukatas, razinas. Supilkite gautą tešlą į kepimo formą, palaukite, kol pakils, ir kepkite apie valandą vidutinio karštumo orkaitėje. Prieš patiekiant papuoškite cukraus glajumi, riešutų branduoliais, cukatomis.
Pabaigai…
Skonių derinimas gali iškelti patiekalą į aukštesnį lygį.