Jūrų lydekos su pomidorų padažu
Pasidalinkite savo patirtimi ir idėjomis komentaruose, jei gaminate kitaip.
Ingredientai
- 1 kg žuvies filė,
- šaukštas druskos,
- 150 g augalinio aliejaus,
- 2 šaukštai miltų.
- Padažui:
- 1,5 kg pomidoų,
- 300 g svogūnų,
- 150 g aliejaus,
- po 5 laurų lapelius, juodųjų pipirų grūdelius, gvazdikėlius,
- 3 šaukštai cukraus,
- šaukštas druskos,
- 50 g smulkiai kapotų krapų,
- 2 šaukštai vaisių acto.
Gaminimo eiga
- Gabaliukais supjaustytą žuvį apvoliokite pasūdytais miltais ir iškepkite keptuvėje augaliniame aliejuje.
- Paruoškite padažą: į keturias dalis supjaustytus pomidorus trumpai pakaitinkite uždengtame puode, pertrinkite ir perkoškite. Gautą tyrę vėl supilkite į puodą ir pastatykite virti. Įdėkite supjaustytus ir pakepintus svogūnus, gvazdikėlius, laurų lapelius, pipirus, druskos, cukraus, krapus. Tyrei užvirus, supilkite actą ir vėl pakaitinkite iki virimo. Iškeptas žuvis sudėkite į uždengiamą indą, atvėsinkite ir pastatykite į šaldytuvą. Patiekite po – valandų su skrudinta balta duona.
Pabaigai…
Pateikimas svarbus – skirkite laiko patiekalo pateikimui ant lėkštės.