Jūrų lydekos su pomidorų padažu

Jūrų lydekos su pomidorų padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pasidalinkite savo patirtimi ir idėjomis komentaruose, jei gaminate kitaip.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 kg žuvies filė,
  • šaukštas druskos,
  • 150 g augalinio aliejaus,
  • 2 šaukštai miltų.
  • Padažui:
  • 1,5 kg pomidoų,
  • 300 g svogūnų,
  • 150 g aliejaus,
  • po 5 laurų lapelius, juodųjų pipirų grūdelius, gvazdikėlius,
  • 3 šaukštai cukraus,
  • šaukštas druskos,
  • 50 g smulkiai kapotų krapų,
  • 2 šaukštai vaisių acto.

Gaminimo eiga
 

  • Gabaliukais supjaustytą žuvį apvoliokite pasūdytais miltais ir iškepkite keptuvėje augaliniame aliejuje.
  • Paruoškite padažą: į keturias dalis supjaustytus pomidorus trumpai pakaitinkite uždengtame puode, pertrinkite ir perkoškite. Gautą tyrę vėl supilkite į puodą ir pastatykite virti. Įdėkite supjaustytus ir pakepintus svogūnus, gvazdikėlius, laurų lapelius, pipirus, druskos, cukraus, krapus. Tyrei užvirus, supilkite actą ir vėl pakaitinkite iki virimo. Iškeptas žuvis sudėkite į uždengiamą indą, atvėsinkite ir pastatykite į šaldytuvą. Patiekite po – valandų su skrudinta balta duona.

Pabaigai…

Pateikimas svarbus – skirkite laiko patiekalo pateikimui ant lėkštės.
Recepto raktažodžiai Žuvies patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating