Kalakutiena su ryžiais

Kalakutiena su ryžiais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Patiekalas, kurį paruošite greitai. Daržovių, jeigu mėgstate, į patiekalą galima įmaišyti ir daugiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 55 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 paruoštas kalakutas,
  • po 50 g pjaustytų svogūnų, morkų, saliero gumbo,
  • 20 g šviežių petražolių lapų,
  • 4 skiltelės česnako,
  • 300 g šviežių grybų,
  • 3 kiaušiniai,
  • 5 juodųjų pipirų grūdėliai,
  • laurų lapas,
  • po 60 g sauso baltojo vyno, grietinėlės,
  • 20 g maltų džiūvėsėlių,
  • 250 g virtų ryžių,
  • po 30 g aliejaus arba paukščių taukų, sviesto,
  • 120 g šaltai rūkytų lašinių,
  • žiupsnelis druskos.

Gaminimo eiga
 

  • Užpilkite kalakutienos kaulus bei mėsą (išskyrus krūtinėlę) vandeniu ir vynu, kad vos apsemtų, sudėkite grybus, morkas, svogūnus, salierus, petražoles, užvirinkite ir virkite apie valandą ant silpnos ugnies.
  • Įdėkite laurų lapą, pipirus, dar 10-12 min. pavirinkite, sultinį pasūdykite ir perkoškite. Pjaustytus grybus sudėkite atgal į sultinį. kiaušinių trynius suplakite su grietinėle, maišant įpilkite truputį sultinio, supilkite mišinį į likusį sultinį, maišant kaitinkite apie 10 min., bet neužvirinkite, dar šiek tiek pasūdykite ir supilkite likusią grietinėlę.
  • Krūtinėles suvilgykite kiaušinio plakinyje, apvoliokite džiūvėsėliuose ir pakepinkite aliejuje, kol apskrus.
  • Virtą kalakutieną supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į dalį sultinio ir grietinėlės padažo, pašildykite ir sukrėskite į serviravimo lėkštės vidurį.
  • Puslankiu sudėkite svieste apkepintus ryžius, krūtinėlių gabalėlius, šiaudeliais pjaustytus ir paskrudintus lašinius.
  • Likusį padažą patiekite atskirai.

Pabaigai…

Maisto gaminimas yra dalijimasis; mėgaukitės procesu ir galutiniu patiekalu su artimaisiais.
Recepto raktažodžiai Kalakutienos patiekalai, Kalėdiniai patiekalai, Paukštienos patekalai, Paukštienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating