
Kalakutiena su ryžiais
Patiekalas, kurį paruošite greitai. Daržovių, jeigu mėgstate, į patiekalą galima įmaišyti ir daugiau.
Ingredientai
- 1 paruoštas kalakutas,
- po 50 g pjaustytų svogūnų, morkų, saliero gumbo,
- 20 g šviežių petražolių lapų,
- 4 skiltelės česnako,
- 300 g šviežių grybų,
- 3 kiaušiniai,
- 5 juodųjų pipirų grūdėliai,
- laurų lapas,
- po 60 g sauso baltojo vyno, grietinėlės,
- 20 g maltų džiūvėsėlių,
- 250 g virtų ryžių,
- po 30 g aliejaus arba paukščių taukų, sviesto,
- 120 g šaltai rūkytų lašinių,
- žiupsnelis druskos.
Gaminimo eiga
- Užpilkite kalakutienos kaulus bei mėsą (išskyrus krūtinėlę) vandeniu ir vynu, kad vos apsemtų, sudėkite grybus, morkas, svogūnus, salierus, petražoles, užvirinkite ir virkite apie valandą ant silpnos ugnies.
- Įdėkite laurų lapą, pipirus, dar 10-12 min. pavirinkite, sultinį pasūdykite ir perkoškite. Pjaustytus grybus sudėkite atgal į sultinį. kiaušinių trynius suplakite su grietinėle, maišant įpilkite truputį sultinio, supilkite mišinį į likusį sultinį, maišant kaitinkite apie 10 min., bet neužvirinkite, dar šiek tiek pasūdykite ir supilkite likusią grietinėlę.
- Krūtinėles suvilgykite kiaušinio plakinyje, apvoliokite džiūvėsėliuose ir pakepinkite aliejuje, kol apskrus.
- Virtą kalakutieną supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į dalį sultinio ir grietinėlės padažo, pašildykite ir sukrėskite į serviravimo lėkštės vidurį.
- Puslankiu sudėkite svieste apkepintus ryžius, krūtinėlių gabalėlius, šiaudeliais pjaustytus ir paskrudintus lašinius.
- Likusį padažą patiekite atskirai.
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra dalijimasis; mėgaukitės procesu ir galutiniu patiekalu su artimaisiais.