Kalakuto ir kuskuso salotos
Pasinerkite į gaminimo procesą su šiuo receptu.
Ingredientai
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 puodelis kuskuso
- 2 salotų lapai
- 400g keptos pjaustytos kalakutienos
- 200g žaliųjų pupelių
- 4 ridikai, plonai supjaustyti
- 50g fetos
- traški duona patiekimui
- Padažo ingredientai:
- 1/3 puodelio alyvuogių aliejaus,
- 2 šaukštai baltojo vyno acto,
- 2 šaukštai spanguolių padažo.
Gaminimo eiga
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų iki aukštos temperatūros. Suberkite kuskusą ir maišykite apie minutes kol įgaus aukso atspalvį. Sumažinkite temperatūrą ir kepkite uždengus apie minučių kol skystis absorbuosis ir kuskusas taps švelnus, minkštas. Viską supilkite į didelį dubenį.
- Sumaišykite visus padažo ingredientus. Pusę jo supilkite į dubenį su karštu kuskusu ir gerai išmaišykite.
- Salotų lapus išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus sudėkite kalakutieną, žaliąsias pupeles, ridikus ir fetą. Išsklaidykite kuskusą ir viską sumaišykite. Patiekite su traškia duona ir likusiu padažu.
Pabaigai…
Visada ragaukite patiekalą prieš patiekiant, kad įsitikintumėte, jog skoniai yra subalansuoti.