Kalakuto ir kuskuso salotos

Kalakuto ir kuskuso salotos

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pasinerkite į gaminimo procesą su šiuo receptu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Kalėdiniai patiekalai, Šventiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 puodelis kuskuso
  • 2 salotų lapai
  • 400g keptos pjaustytos kalakutienos
  • 200g žaliųjų pupelių
  • 4 ridikai, plonai supjaustyti
  • 50g fetos
  • traški duona patiekimui
  • Padažo ingredientai:
  • 1/3 puodelio alyvuogių aliejaus,
  • 2 šaukštai baltojo vyno acto,
  • 2 šaukštai spanguolių padažo.

Gaminimo eiga
 

  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų iki aukštos temperatūros. Suberkite kuskusą ir maišykite apie minutes kol įgaus aukso atspalvį. Sumažinkite temperatūrą ir kepkite uždengus apie minučių kol skystis absorbuosis ir kuskusas taps švelnus, minkštas. Viską supilkite į didelį dubenį.
  • Sumaišykite visus padažo ingredientus. Pusę jo supilkite į dubenį su karštu kuskusu ir gerai išmaišykite.
  • Salotų lapus išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus sudėkite kalakutieną, žaliąsias pupeles, ridikus ir fetą. Išsklaidykite kuskusą ir viską sumaišykite. Patiekite su traškia duona ir likusiu padažu.

Pabaigai…

Visada ragaukite patiekalą prieš patiekiant, kad įsitikintumėte, jog skoniai yra subalansuoti.
Recepto raktažodžiai Daržovių patiekalai, Patiekalai su sūriu, Receptai su nuotraukomis, Salotos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating