
Kalėdinis vaisių pyragas
Kvepiantis Kalėdomis, labai gardus ir nesudėtingai pagaminamas pyragas, kurio aromatas ir skonis Jums sukels šypseną bei namus pavers dar jaukesniais!
Ingredientai
- 750 g džiovintų vaisių mišinio
- 180 g sviesto
- 150 g rudojo cukraus
- 1 šaukštas medaus
- 100 ml brendžio
- 0,5 šaukštelio sodos
- 3 kiaušiniai
- 200 g miltų
Gaminimo eiga
- Džiovintus vaisius nuplauti, nusausinti, sudėti į keptuvę, įdėti sviestą, cukrų, medų ir įpilti brendžio, palaikyti ant vidutinės ugnies, kol sviestas išsilydys o cukrus gerai ištirps, tuomet įberti sodos, pamaišyti ir palikti, kad atvėstų.
- Pasiruošti kepimo indą, jį padengti kepimo popieriumi.
- Įkaitinti orkaitę iki 150 laipsnių.
- Į atvėsusį vaisių mišinį suberti miltus, įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti ir gautą masę sudėti į kepimo indą, tolygiai paskirstyti, uždengti kepimo folija ir kepti apie 2 valandas.
- Pyragui iškepus neskubėti jo ištraukti, geriau jį palikti, kol visiškai atvės ir tik tuomet išimti iš kepimo indo.
Pabaigai…
Švieži ingredientai dažnai daro didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui.