Kalėdinis vaisių pyragas

Kalėdinis vaisių pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kvepiantis Kalėdomis, labai gardus ir nesudėtingai pagaminamas pyragas, kurio aromatas ir skonis Jums sukels šypseną bei namus pavers dar jaukesniais!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Ingredientai
  

  • 750 g džiovintų vaisių mišinio
  • 180 g sviesto
  • 150 g rudojo cukraus
  • 1 šaukštas medaus
  • 100 ml brendžio
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • 3 kiaušiniai
  • 200 g miltų

Gaminimo eiga
 

  • Džiovintus vaisius nuplauti, nusausinti, sudėti į keptuvę, įdėti sviestą, cukrų, medų ir įpilti brendžio, palaikyti ant vidutinės ugnies, kol sviestas išsilydys o cukrus gerai ištirps, tuomet įberti sodos, pamaišyti ir palikti, kad atvėstų.
  • Pasiruošti kepimo indą, jį padengti kepimo popieriumi.
  • Įkaitinti orkaitę iki 150 laipsnių.
  • Į atvėsusį vaisių mišinį suberti miltus, įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti ir gautą masę sudėti į kepimo indą, tolygiai paskirstyti, uždengti kepimo folija ir kepti apie 2 valandas.
  • Pyragui iškepus neskubėti jo ištraukti, geriau jį palikti, kol visiškai atvės ir tik tuomet išimti iš kepimo indo.

Pabaigai…

Švieži ingredientai dažnai daro didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui.
Recepto raktažodžiai Adventiniai patiekalai, Advento patiekalai, Desertai, Džiovinti vaisiai, Greitai pagaminami, Kalėdiniai desertai, Kalėdiniai patiekalai, Kalėdiniai skanėstai, Kalėdinis pyragas, Kepti orkaitėje, Pyragai, Šventiniai desertai, Šventiniai patiekalai, Šventiniai skanėstai, Šventinis pyragas, Tortai, Vaisių patiekalai, Vaisių pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating