Karališkas varškės tortas

Karališkas varškės tortas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kviečiame išbandyti šį receptą ir patiems įsitikinti skoniu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai, Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • pakelis “Dr. Oetker” sauso tortų mišinio,
  • 80 g minkšto sviesto,
  • 1 kiaušinis***
  • Varškės masė:
  • 500 g pertrintos varškės,
  • 3 kiaušiniai,
  • 150 g ištirpinto sviesto ar margarino.

Gaminimo eiga
 

  • Tortų mišinį suberkite į dubenį, sudėkite sviestą, įmuškite kiaušinį ir išminkykite vientisą masę. Ketvirtį tešlos min. įdėkite į šaldymo kamerą. Likusią tešlą iškočiokite ir ja išklokite cm skersmens kepimo formą, o tešlos kraštelius pakelkite apie cm. Mišinio dalį, skirtą varškės masei, suberkite į dubenį, sudėkite pertrintą varškę, kiaušinių trynius, supilkite ištirpintą, atvėsintą sviestą ir viską išplakite iki vientisos masės. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, įmaišykite į prieš tai paruoštą masę ir viską sukrėskite į formą su išklota tešla. Paviršių išlyginkite ir viršų apibarstykite tarkuotos šaldytos tešlos drožlėmis. Paruoštą tortą dėkite į iki laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie min. Iškepusį tortą ištraukite iš orkaitės, išimkite iš formos ir patiekite į stalą.

Pabaigai…

Mėgaukitės spalvomis, tekstūromis ir kvapais gamindami.
Recepto raktažodžiai Kepiniai, Sausainiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating