Kaspinėliai su aguonomis
Puikus desertas visoms progoms.
Ingredientai
- 200 g figūrinių makaronų (kaspinėlių),
- 4 šaukštai razinų be kauliukų,
- 4 šaukštai apelsinų likerio,
- 4 šaukštai aguonų,
- 150 g sviesto,
- 3 šaukštai tarkuotų apelsinų žievelių,
- 3 šaukštai cukraus,
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
- pusė šaukštelio cinamono,
- šaukštas cukraus pudros.
Gaminimo eiga
- Išvirkite makaronus šiek tiek pasūdytame vandenyje, perkoškite per sietelį ir dar palaikykite, kol išbėgs visas vanduo.
- Švarias, nusausintas razinas užpilkite likeriu ir apie 30 min. palaikykite, kol įsigers.
- Sumaišykite aguonas su cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir apelsinų žievelėmis.
- Puode išlydykite sviestą, sudėkite aguonų ir cukraus mišinį, išmaišykite, sudėkite makaronus ir dar kartą atsargiai viską išmaišykite.
- Desertą išdėliokite į serviravimo indelius ir pabarstykite cukraus pudra.
- Galima patiekti tiek karštą, tiek šaltą.
Pabaigai…
Maisto gamyba yra menas – nebijokite eksperimentuoti su skoniais ir technikomis.