
Kepsniai su bekonu
Itin skanūs kepsniai.
Ingredientai
- 2 vištienos krūtinėlių filė,
- 4 gabalai (po 30 g) fermentinio minkšto sūrio,
- 8 šaltai rūkyto bekono juostelės,
- po 100 g vištienos sultinio bei rausvojo vyno,
- po 2 šaukštelius bulvių krakmolo bei medaus,
- po žiupsnelį maltų juodųjų pipirų, druskos.
Gaminimo eiga
- Paukštienos gabalus įpjaukite, kad išeitų “kišenėlės”, šiek tiek pasūdykite, pabarstykite pipirais.
- Įdėkite į kiekvieną “kišenėlę” po gabalą sūrio, apvyniokite 2 juostelėmis bekono ir persmeikite mediniu smeigtuku (tinka dantų krapštukai).
- Kepkite apie 25 min. iki 180 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.
- Paruoškite padažą: į užvirintą sultinį supilkite šaukšte šalto sultinio išmaišytą krakmolą, vyną, sudėkite medų ir dar kartą užvirinkite.
- Kepsnius patiekite apipiltus padažu.
Pabaigai…
Neskubėkite gamindami; kantrybė dažnai padeda pasiekti geriausius skonius.