Kepta karka su apelsinais
Sultingas kepsnys pietums visai šeimai.
Ingredientai
- 2 kg kiaulienos karkos be kaulo
- 2 apelsinų sultys
- 2 griežinėliais pjaustyti apelsinai ir obuoliai
- pusė stiklinės medaus
- po pusę stiklinės vandens, saldaus muskatinio ir sauso baltojo vyno
- 2 cinamono žievelės
- 10 mažų svogūnų
- 2 smulkinto česnako skiltelės
- 4 šaukštai alyvų aliejaus
- šaukštas smulkintų rozmarinų
- po žiupsnelį druskos, maltų pipirų
Gaminimo eiga
- Sumaišykite dideliame dubenyje apelsinų sultis, medų, vyną, cinamoną, svogūnėlius, česnakus, rozmarinus, aliejų, šiek tiek pipirų, druskos, į gautą marinatą įdėkite karką ir pastatykite į šaldytuvą.
- Marinuokite 5-6 val., kartkartėmis marinuojamą karką apverskite.
- Karką užsiūkite, dėkite į ugniai atsparų indą, užpilkite marinatu, šiek tiek jį praskiedę vandeniu, viršuje sudėkite obuolius bei apelsinus, indą uždenkite folija ir pavartant kepkite apie 1,5 val. iki 180 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.
- Prieš baigiant kepti nuimkite foliją, kad kumpis apskrustų.
- Patiekite su virtomis, svieste apkepintomis bulvėmis.
Pabaigai…
Nepamirškite ragauti ir reguliuoti prieskonių kiekio viso gaminimo metu.