Kepta karka su apelsinais

Kepta karka su apelsinais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Sultingas kepsnys pietums visai šeimai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 5 porcijos

Ingredientai
  

  • 2 kg kiaulienos karkos be kaulo
  • 2 apelsinų sultys
  • 2 griežinėliais pjaustyti apelsinai ir obuoliai
  • pusė stiklinės medaus
  • po pusę stiklinės vandens, saldaus muskatinio ir sauso baltojo vyno
  • 2 cinamono žievelės
  • 10 mažų svogūnų
  • 2 smulkinto česnako skiltelės
  • 4 šaukštai alyvų aliejaus
  • šaukštas smulkintų rozmarinų
  • po žiupsnelį druskos, maltų pipirų

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite dideliame dubenyje apelsinų sultis, medų, vyną, cinamoną, svogūnėlius, česnakus, rozmarinus, aliejų, šiek tiek pipirų, druskos, į gautą marinatą įdėkite karką ir pastatykite į šaldytuvą.
  • Marinuokite 5-6 val., kartkartėmis marinuojamą karką apverskite.
  • Karką užsiūkite, dėkite į ugniai atsparų indą, užpilkite marinatu, šiek tiek jį praskiedę vandeniu, viršuje sudėkite obuolius bei apelsinus, indą uždenkite folija ir pavartant kepkite apie 1,5 val. iki 180 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.
  • Prieš baigiant kepti nuimkite foliją, kad kumpis apskrustų.
  • Patiekite su virtomis, svieste apkepintomis bulvėmis.

Pabaigai…

Nepamirškite ragauti ir reguliuoti prieskonių kiekio viso gaminimo metu.
Recepto raktažodžiai Kalėdiniai patiekalai, Kiaulienos patiekalai, Mėsos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating