Kepti lašišos vėrinukai
Man patinka gaminti taip, kaip aprašyta. Jei turite kitų idėjų, pasidalinkite komentaruose.
Ingredientai
- 600 g lašišos filė
- 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 citrina
- 1 kivi
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga
- Lašišos filė supjaustome kubeliais, apibarstome druska ir juodaisiais pipirais.
- Marinatui sumaišykime aliejų, sutrintą kivi ir išspaustas citrinos sultis.
- Sumaišome lašišą su marinatu. Paliekame uždengtą šaltoje vietoje apie 25 minutes.
- Išmarinuotus lašišos kubelius sumaustome ant medinio iešmuko.
- Sudedame į otkaitę ant aliejumi pateptų grotelių.
- Po grotelėmis, orkaitės apačioje, padėkime skardą su vandeniu.
- Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių Skanaus!
Pabaigai…
Leiskite patiekalui pailsėti kelias minutes prieš patiekiant, kad pagerėtų skonis.