Kepti viščiukai su grybais
Skanus ir nesudėtingas patiekalas.
Ingredientai
- 3 viščiukai,
- 3 svogūnai,
- 300 g virtų grybų (pvz., pievagrybių),
- 4 šaukštai tirpinto sviesto,
- 200 g šaltai rūkytų lašinių,
- po žiupsnelį maltų raudonųjų pipirų, druskos.
Gaminimo eiga
- Įtrinkite paruoštus viščiukus pipirais bei druska. Supjaustykite šiaudeliais grybus, svogūnus, o lašinius – perregimomis juostelėmis.
- Įdarykite viščiukus grybais bei svogūnais, apvyniokite iš pradžių lašinių juostelėmis, po to storu medvilniniu siūlu.
- Iškepkite viščiukus orkaitėje.
- Prieš baigiant kepti, aplaistykite sviestu ir kepkite, kol gražiai apskrus.
- Padalykite viščiukus išilgai pusiau ir patiekite su marinuotomis daržovėmis – saldžiomis paprikomis, nedidelėmis kukurūzų burbuolėmis, svogūnėliais.
Pabaigai…
Nenusiminkite, jei patiekalas nepavyksta tobulai; kiekviena klaida yra mokymosi patirtis.