Kiauliena su obuolių padažu
Ingredientų sąrašas ir gaminimo instrukcijos apačioje.
Ingredientai
- 2 kg kiaulienos kumpio su kaulu
- 4 obuoliai
- 50 g sviesto
- 1 šaukštas cukraus
- 1 citrinos žievelė
- Marinatui:
- 100 g obuolių acto
- truputis druskos
- 8-10 pipirų
- 2-3 laurų lapai
- 2 skiltelės česnakų
- vandens, kad marinatas apsemtų mėsą
Gaminimo eiga
- Kiaulienos kumpį marinuojame per naktį, o po to kepame orkaitėje nuolat laistydami susidariusiu skysčiu.
- Obuolius nulupame, supjaustome ir sudedame į puodą.
- Kartu įdedame g sviesto cukraus, citrinos žievelę, įpilame truputį vandens.
- Maišydami troškiname, kol obuoliai sukrenta ir pavirsta į košę.
- Kepsnį patiekiame su šiuo obuolių padažu, papuošiame.
Pabaigai…
Nepamirškite, kad maisto gaminimas yra malonumas tiek procese, tiek galutiniame patiekale.