
Maltinukai su daržovių įdaru
Kalakutienos maltiniai – su sviesto ir žolelių įdaru sveikesniam Velykų stalui! Na paukštiena ir sviestas – tai tobulas derinys! Kartais tikrai galima sau leisti šią kombinaciją, ypač kai naudojamas – kalakutienos faršas. Manoma, kad kalakutiena itin reikalinga žmogaus organizmui – ne tik turi daug baltymų ir seleno, bet ir gerina miego kokybę bei padeda kovoti su depresija. Tai šias Velykas siūlau jums išbandyti šiuos Kalakutienos maltinius, patiekti galite su grikiais ir daug daržovių.
Ingredientai
- 600 g kalakutienos faršo
- 1/2 paprikos
- 1/2 raudonojo svogūno
- 130 g minkšto sviesto
- 1 česnako skiltelės
- saujos žolelių: svogūno laiškai, petražolės, krapai
- Druskos, pipirų pagal skonį
- Paprikos miltelių, česnako granulių, džiovinto rozamarino pagal skonį (į faršą +druska ir pipirai)
- Kiaušinio, miltų (apvolioti maltinius)
- Panko džiuvesėlių 150-200g
- Šiektiek lydito sviesto ir aliejaus kepimui
Gaminimo eiga
- 1. Paruoškime žolelių sviestą – prieš gamindami palaikykite sviestą kambario temperatūroje, kad būtų minkštas. Sukapokite žoleles, česnako skiltelę sutarkuokite. Viską gerai išmaišykite. Suvyniokite sviestą kepimo popieriuje ir palaikykite šaldytuve, kad sukietėtu.
- 2. Į kalakutienos faršą smulkiai supjaustykite svogūną ir papriką. Sudėkite prieskonius ir viską gerai išmaišykite.
- 3. Sukietėjusį sviestą supjaustykite ilgais stačiakampiais, jais įdarysime maltinius. Rankomis formuokite maltinius, į vidurį įdėdami sviesto.
- 4. Suformuotus maltinius dėkite i miltus, tada plaktą kiaušinį ir į džiuvesėlius.
- 5. Įkaitinkite keptuvėje lydytą sviestą ir šiektiek aliejaus. Kepkite ant vidutinės ugnies kol apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su grikiais ir daug daržovių! Skanaus!
Pabaigai…
Perskaitykite visą receptą prieš pradėdami, kad įsitikintumėte, jog turite visus reikalingus ingredientus ir įrankius.