Marinuota strimelė pomidorų padaže

Marinuota strimelė pomidorų padaže

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kūčioms ruošiamos strimelės receptas. Viskas labai paprasta, gaunasi skanu, jeigu strimelė parinkta tinkamo dydžio ir neužšaldyta.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 1kg strimelės (vidutinio dydžio)
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 5 morkų
  • 5 svogūnų
  • česnako
  • čili
  • 5 pomidorų
  • 4 v.š. naminio pomidorų padažo
  • 2 citrinų
  • malto cinamono
  • pipirų
  • druskos

Gaminimo eiga
 

  • Smulkiai supjaustome vieną didelį svogūną. Morkas nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka ar daržovių trintuve.
  • Keptuvėje įkaitiname aliejų, pakepiname smulkintą svogūną, pasūdome, užberiame pipirų. Sudedame tarkuotas morkas, toliau kepiname apie 10 minučių, kol morkos šiek tiek paruduos. Dedame smulkintus pomidorus, troškiname kol gausis vientisa masė.
  • Pridedame naminio pomidorų padažo, cinamono, išmaišome, dar kepiname 3-5 minutes, kol tyrė pradės karamelizuotis, t.y. įgaus gražią terakotos spalvą. Ataušiname.
  • Išdarinėjame strimelę. Įkaitintame aliejuje apkepame. Strimelę sudedame į paruoštus indelius išspaudžiame citrinos ir užpilame pomidoru padažu. Uždarome indelius ir paliekame vėsioje vietoje skoniams persisunkti.
  • Papuošimui tinka keletas petražolių lapeliai, citrinos griežinėlių.
  • Ant stalo pateikiame su virtomis bulvėmis.

Pabaigai…

Kartais mažiau yra daugiau; paprasti patiekalai gali būti patys skaniausi.
Recepto raktažodžiai Kalėdiniai patiekalai, Žuvies patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating