Marinuota strimelė pomidorų padaže
Kūčioms ruošiamos strimelės receptas. Viskas labai paprasta, gaunasi skanu, jeigu strimelė parinkta tinkamo dydžio ir neužšaldyta.
Ingredientai
- 1kg strimelės (vidutinio dydžio)
- 100 ml augalinio aliejaus
- 5 morkų
- 5 svogūnų
- česnako
- čili
- 5 pomidorų
- 4 v.š. naminio pomidorų padažo
- 2 citrinų
- malto cinamono
- pipirų
- druskos
Gaminimo eiga
- Smulkiai supjaustome vieną didelį svogūną. Morkas nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka ar daržovių trintuve.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, pakepiname smulkintą svogūną, pasūdome, užberiame pipirų. Sudedame tarkuotas morkas, toliau kepiname apie 10 minučių, kol morkos šiek tiek paruduos. Dedame smulkintus pomidorus, troškiname kol gausis vientisa masė.
- Pridedame naminio pomidorų padažo, cinamono, išmaišome, dar kepiname 3-5 minutes, kol tyrė pradės karamelizuotis, t.y. įgaus gražią terakotos spalvą. Ataušiname.
- Išdarinėjame strimelę. Įkaitintame aliejuje apkepame. Strimelę sudedame į paruoštus indelius išspaudžiame citrinos ir užpilame pomidoru padažu. Uždarome indelius ir paliekame vėsioje vietoje skoniams persisunkti.
- Papuošimui tinka keletas petražolių lapeliai, citrinos griežinėlių.
- Ant stalo pateikiame su virtomis bulvėmis.
Pabaigai…
Kartais mažiau yra daugiau; paprasti patiekalai gali būti patys skaniausi.