Medaus tortas
Puikus tortas gimtadienio progai.
Ingredientai
- Medus, skystas, 1 stiklinė
- Cukrus, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Sviestas, 200 gramų
- Kvietiniai miltai, 5 stiklinės
- Kepimo milteliai, 1 šaukštelis
- Kremui
- 1 litras grietines
- 6 šaukštai cukraus pudros
- 0,5 šaukšto citrinos sulčių.
Gaminimo eiga
- Kiaušinius, medų, cukrų, sviesta sudedame į didesnį indą ir apie 15 minučių vis pamaišydami kaitiname ant garų.
- Baigdami kaitinti sudedame citrinos sultimis gesintą sodą arba kepimo miltelius.
- Dar kiek pakaitinę, nukeliame nuo garų ir greitai suberiame miltus ir gerai išmaišome.
- Tešlą palaikome šaldytuve apie 1,5 val.
- Tada ją padalijame į 6 dalis, iškočiojame ir iškepame apvalius lakštus. (prieš kepimą subadyti).
- Iš tešlos likučių iškepamas lakštas kuris vėliau sumalamas apibarstymui.
- Kremui grietinę išsukame su mikseriu, sudedame cukraus pudrą ir plakdami po mažu supilame citrinos sultis.
- Pertepame viršų, apibarstome trupiniais ir papuošiame.
Pabaigai…
Nepamirškite ragauti ir reguliuoti prieskonių kiekio viso gaminimo metu.