Medaus tortas

Medaus tortas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Puikus tortas gimtadienio progai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Desertai, Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • Medus, skystas, 1 stiklinė
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Sviestas, 200 gramų
  • Kvietiniai miltai, 5 stiklinės
  • Kepimo milteliai, 1 šaukštelis
  • Kremui
  • 1 litras grietines
  • 6 šaukštai cukraus pudros
  • 0,5 šaukšto citrinos sulčių.

Gaminimo eiga
 

  • Kiaušinius, medų, cukrų, sviesta sudedame į didesnį indą ir apie 15 minučių vis pamaišydami kaitiname ant garų.
  • Baigdami kaitinti sudedame citrinos sultimis gesintą sodą arba kepimo miltelius.
  • Dar kiek pakaitinę, nukeliame nuo garų ir greitai suberiame miltus ir gerai išmaišome.
  • Tešlą palaikome šaldytuve apie 1,5 val.
  • Tada ją padalijame į 6 dalis, iškočiojame ir iškepame apvalius lakštus. (prieš kepimą subadyti).
  • Iš tešlos likučių iškepamas lakštas kuris vėliau sumalamas apibarstymui.
  • Kremui grietinę išsukame su mikseriu, sudedame cukraus pudrą ir plakdami po mažu supilame citrinos sultis.
  • Pertepame viršų, apibarstome trupiniais ir papuošiame.

Pabaigai…

Nepamirškite ragauti ir reguliuoti prieskonių kiekio viso gaminimo metu.
Recepto raktažodžiai Desertai, Kalėdiniai patiekalai, Kepiniai, Tortai, Tortas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating