Mielinės „ausytės“
Patarimas: mielinės „ausytės“ dažnai verdamos taukuose ar aliejuje. Tuomet į tešlą įpilama pusę šaukštelio degtinės.
Ingredientai
- Tešlai:
- 0,5 kg miltų,
- stiklinė pieno,
- 25 g mielių,
- 4 kiaušinių tryniai,
- 80 g sviesto,
- žiupsnelis druskos.
- Įdaras:
- 10 džiovintų baravykų,
- 2 svogūnai,
- šaukštas taukų, aliejaus ir sviesto,
- po žiupsnelį maltų pipirų ir druskos.
Gaminimo eiga
- Paruoškite tešlą: į šiltą pieną supilkite mieles, suberkite pusę miltų ir išmaišykite.
- Tešlos paviršių apibarstykite miltais, uždenkite audiniu ir pastatykite šiltai.
- Kai tešla iškils ir nuslūgs, išplakite, suberkite likusius miltus, supilkite 3 išplaktus trynius, įberkite druskos ir išminkykite.
- Baigdama minkyti sudėkite ištirpintą sviestą ir dar kartą pakildinkite tešlą.
- Grybus nuplaukite, išmirkykite ir išvirkite. Ant riebalų pakepinkite svogūnus ir maltus grybus (galite įpilti šaukštą grybų nuoviro).
- Pasūdykite, įberkite šiek tiek pipirų ir ataušinkite.
- Pakilusią tešlą iškočiokite, lakštą padalykite rombeliais, ant kiekvieno dėkite įdaro ir suformuokite „ausytes“. Sudėję jas į kepimo skardą, palaukite 10-15 minučių, kad pakiltų, aptepkite kiaušinio tryniu ir iškepkite.
Pabaigai…
Nuotaika, kurią sukuriate virtuvėje, gali paveikti galutinio patiekalo skonį ir pristatymą.