Mielinės „ausytės“

Mielinės „ausytės“

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Patarimas: mielinės „ausytės“ dažnai verdamos taukuose ar aliejuje. Tuomet į tešlą įpilama pusę šaukštelio degtinės.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Desertai, Kalėdiniai patiekalai, Lietuviški patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • Tešlai:
  • 0,5 kg miltų,
  • stiklinė pieno,
  • 25 g mielių,
  • 4 kiaušinių tryniai,
  • 80 g sviesto,
  • žiupsnelis druskos.
  • Įdaras:
  • 10 džiovintų baravykų,
  • 2 svogūnai,
  • šaukštas taukų, aliejaus ir sviesto,
  • po žiupsnelį maltų pipirų ir druskos.

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite tešlą: į šiltą pieną supilkite mieles, suberkite pusę miltų ir išmaišykite.
  • Tešlos paviršių apibarstykite miltais, uždenkite audiniu ir pastatykite šiltai.
  • Kai tešla iškils ir nuslūgs, išplakite, suberkite likusius miltus, supilkite 3 išplaktus trynius, įberkite druskos ir išminkykite.
  • Baigdama minkyti sudėkite ištirpintą sviestą ir dar kartą pakildinkite tešlą.
  • Grybus nuplaukite, išmirkykite ir išvirkite. Ant riebalų pakepinkite svogūnus ir maltus grybus (galite įpilti šaukštą grybų nuoviro).
  • Pasūdykite, įberkite šiek tiek pipirų ir ataušinkite.
  • Pakilusią tešlą iškočiokite, lakštą padalykite rombeliais, ant kiekvieno dėkite įdaro ir suformuokite „ausytes“. Sudėję jas į kepimo skardą, palaukite 10-15 minučių, kad pakiltų, aptepkite kiaušinio tryniu ir iškepkite.

Pabaigai…

Nuotaika, kurią sukuriate virtuvėje, gali paveikti galutinio patiekalo skonį ir pristatymą.
Recepto raktažodžiai Desertai, Kalėdiniai patiekalai, Lietuviški patiekalai, Miltiniai patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating