Mieliniai rageliai

Mieliniai rageliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Nuostabiai skanūs, minkštučiai, gražučiai. Labai skanu su kava. Nuostabus desertukas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Desertai, Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 300 ml šilto pieno
  • 1 – 2 v. š. cukraus
  • 1 – 1,5 a. š. druskos
  • 1 v. š. sausų mielių
  • 50 g labai minkšto sviesto
  • 3,5 puodelio (~500 g) miltų

Gaminimo eiga
 

  • Pieną, cukrų, mieles, sviestą ir miltus sudėti į didelį dubenį. Nedideliu greičiu mikseriu ar kombainu maišyti 3 minutes. Suberti druską ir maišyti dar 7 minutes. Padidinti greitį ir dar maišyti 5 minutes.
  • Dėti tešlą į miltais pabarstytą ar aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti 1 valandą.
  • Pakilusią tešlą paminkyti ir padalinti į 3 lygias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočioti 30 cm skersmens apskritimus, kuriuos padalinti į 8 trikampius. Pradedant platesniuoju kraštu kiekvieną trikampį suvynioti į ragelį ir ragelio galus šiek tiek sulenkti vidun, kad gautųsi pusmėnulis.
  • Ragelius sudėti į kepimo popieriumi išklotas skardas, pridengti ir dar pakildinti, kol padvigubės. Kiaušinį išmaišyti su druska ir aptepti pakilusius ragelius.
  • Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai pagels.
  • P. S. tešlą ruošiau duonkepėje. Rageliai gavosi minkštučiai ir purūs…

Pabaigai…

Drąsiai pakeiskite ingredientus pagal savo pageidavimus ar mitybos poreikius.
Recepto raktažodžiai Bandelės, Desertai, Kalėdiniai patiekalai, Kepiniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating