
Mieliniai rageliai
Nuostabiai skanūs, minkštučiai, gražučiai. Labai skanu su kava. Nuostabus desertukas.
Ingredientai
- 300 ml šilto pieno
- 1 – 2 v. š. cukraus
- 1 – 1,5 a. š. druskos
- 1 v. š. sausų mielių
- 50 g labai minkšto sviesto
- 3,5 puodelio (~500 g) miltų
Gaminimo eiga
- Pieną, cukrų, mieles, sviestą ir miltus sudėti į didelį dubenį. Nedideliu greičiu mikseriu ar kombainu maišyti 3 minutes. Suberti druską ir maišyti dar 7 minutes. Padidinti greitį ir dar maišyti 5 minutes.
- Dėti tešlą į miltais pabarstytą ar aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti 1 valandą.
- Pakilusią tešlą paminkyti ir padalinti į 3 lygias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočioti 30 cm skersmens apskritimus, kuriuos padalinti į 8 trikampius. Pradedant platesniuoju kraštu kiekvieną trikampį suvynioti į ragelį ir ragelio galus šiek tiek sulenkti vidun, kad gautųsi pusmėnulis.
- Ragelius sudėti į kepimo popieriumi išklotas skardas, pridengti ir dar pakildinti, kol padvigubės. Kiaušinį išmaišyti su druska ir aptepti pakilusius ragelius.
- Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai pagels.
- P. S. tešlą ruošiau duonkepėje. Rageliai gavosi minkštučiai ir purūs…
Pabaigai…
Drąsiai pakeiskite ingredientus pagal savo pageidavimus ar mitybos poreikius.