
Minkštas meduolis
Skanutėlis, minkštutėlis meduolinis pyragėlis.
Ingredientai
- 5 kiaušinių tryniai,
- 5 šaukštai grietinės,
- 3 šaukšteliai meduolių prieskonių mišinio: malto cinamono, anyžių, kardamonų, gvazdikėlių.
- 400 g medaus,
- 150 g cukraus,
- 4-5 šaukštai juodųjų arba raudonųjų serbentų drebučių,
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių.
Gaminimo eiga
- Pakaitinkite medų, kol šiek tiek patamsės.
- Į kiaušinių trynius, iki baltumo išsuktus su cukrumi, supilkite pravėsusį medų, prieskonius, su kepimo milteliais išmaišytą grietinę ir miltus.
- Viską gerai išmaišykite – tešla turi būti grietinės tirštumo. Kepkite apie 30 min. vidutinio karštumo orkaitėje.
- Išverskite iškepusį meduolį ant švarios drobės atraižos, kai visai atvės, aptepkite uogų drebučiais.
- Kepinį galima papuošti baltojo šokolado glajumi, spalvotomis vaisių cukatomis.
Pabaigai…
Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.