Minkštas meduolis

Minkštas meduolis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Skanutėlis, minkštutėlis meduolinis pyragėlis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Desertai, Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 5 kiaušinių tryniai,
  • 5 šaukštai grietinės,
  • 3 šaukšteliai meduolių prieskonių mišinio: malto cinamono, anyžių, kardamonų, gvazdikėlių.
  • 400 g medaus,
  • 150 g cukraus,
  • 4-5 šaukštai juodųjų arba raudonųjų serbentų drebučių,
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių.

Gaminimo eiga
 

  • Pakaitinkite medų, kol šiek tiek patamsės.
  • Į kiaušinių trynius, iki baltumo išsuktus su cukrumi, supilkite pravėsusį medų, prieskonius, su kepimo milteliais išmaišytą grietinę ir miltus.
  • Viską gerai išmaišykite – tešla turi būti grietinės tirštumo. Kepkite apie 30 min. vidutinio karštumo orkaitėje.
  • Išverskite iškepusį meduolį ant švarios drobės atraižos, kai visai atvės, aptepkite uogų drebučiais.
  • Kepinį galima papuošti baltojo šokolado glajumi, spalvotomis vaisių cukatomis.

Pabaigai…

Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.
Recepto raktažodžiai Desertai, Kalėdiniai patiekalai, Kepiniai, Meduoliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating