Obuoliai su padažu
Burnoje tirpstantis obuliai su padažu.
Ingredientai
- 4 dideli antaniniai obuoliai,
- 2-3 šaukšteliai cukraus,
- 80 g razinų,
- 70 g brendžio.
- Vanilinis padažas:
- 150 g pieno,
- 4 kiaušinių tryniai,
- 2 šaukštai bulvių krakmolo,
- 25 g cukraus,
- pakelis vanilinio cukraus.
Gaminimo eiga
- Razinas nuplaukite, nusausinkite, užpilkite brendžiu ir palikite apie valandą pastovėti. Nuplaukite obuolius, išpjaukite kotelius bei sėklalizdžius.
- Į obuolių vidų įberkite po pusę šaukštelio cukraus, suberkite brendyje išmirkytas razinas.
- Sudėkite įdarytus obuolius į kepimo indą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje.
- Stebėkite, kad jie nesusproginėtų.
- Paruoškite vanilinį padažą: ištrinkite iki baltumo trynius su cukrumi.
- Išmaišykite krakmolą trijuose šaukštuose šalto pieno ir sumaišykite su kiaušinių mase.
- Užvirinkite pieną, nukaiskite nuo ugnies ir, nepaliaujant maišyti, supilkite į jį paruoštą mišinį.
- Suberkite vanilinį cukrų, puodelį su padažu vėl pastatykite ant silpnos ugnies ir penkias minutes pakaitinkite, bet neužvirinkite.
- Prieš patiekiant padažu užpilkite keptus įdarytus obuolius ir ataušinkite.
Pabaigai…
Geras patiekalo derinimas gali suteikti malonią kulinarinę patirtį tiek vizualiai, tiek skoniu.