Obuoliai su padažu

Obuoliai su padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Burnoje tirpstantis obuliai su padažu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Desertai, Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 4 dideli antaniniai obuoliai,
  • 2-3 šaukšteliai cukraus,
  • 80 g razinų,
  • 70 g brendžio.
  • Vanilinis padažas:
  • 150 g pieno,
  • 4 kiaušinių tryniai,
  • 2 šaukštai bulvių krakmolo,
  • 25 g cukraus,
  • pakelis vanilinio cukraus.

Gaminimo eiga
 

  • Razinas nuplaukite, nusausinkite, užpilkite brendžiu ir palikite apie valandą pastovėti. Nuplaukite obuolius, išpjaukite kotelius bei sėklalizdžius.
  • Į obuolių vidų įberkite po pusę šaukštelio cukraus, suberkite brendyje išmirkytas razinas.
  • Sudėkite įdarytus obuolius į kepimo indą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje.
  • Stebėkite, kad jie nesusproginėtų.
  • Paruoškite vanilinį padažą: ištrinkite iki baltumo trynius su cukrumi.
  • Išmaišykite krakmolą trijuose šaukštuose šalto pieno ir sumaišykite su kiaušinių mase.
  • Užvirinkite pieną, nukaiskite nuo ugnies ir, nepaliaujant maišyti, supilkite į jį paruoštą mišinį.
  • Suberkite vanilinį cukrų, puodelį su padažu vėl pastatykite ant silpnos ugnies ir penkias minutes pakaitinkite, bet neužvirinkite.
  • Prieš patiekiant padažu užpilkite keptus įdarytus obuolius ir ataušinkite.

Pabaigai…

Geras patiekalo derinimas gali suteikti malonią kulinarinę patirtį tiek vizualiai, tiek skoniu.
Recepto raktažodžiai Desertai, Kalėdiniai patiekalai, Vaisių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating