Obuolinis štrudelis

Obuolinis štrudelis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Obuolių pyragas. Ypač skanus su ledais. Rekomenduoju visiems!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Desertai, Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 10 obuolių
  • 50 g razinų
  • 1 a.š. cinamono
  • 2 v.š. cukraus
  • 2 riekės sutrupintos duonos
  • 300 g miltų
  • 3 v.š. sviesto
  • 2 v.š. cukraus pudros
  • 1 stiklinė vandens
  • 1 kiaušinis
  • 1 žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga
 

  • Kepama su meile ir šiluma. Pagrindinis štrudelio akcentas yra tešla.
  • Jos ruošimui naudoju miltus, vieną kiaušinį, stiklinę vandens, tris šaukštus ištirpinto margarino arba sviesto kepiniams bei šiek tiek druskytės.
  • Visus ingridientus sumaišau ir ypač gerai išminkau, kad tešla būtų tikrai tampri. Gautą tešlą palieku šiltai „prinokti“ valandai laiko.
  • Tuo tarpu ruošiu įdarą.
  • Nulupu ir smulkiai supjaustau obuolius. Tada juos, razinas, cinamoną bei cukrų suberiu į vieną indą ir gerai sumaišau.
  • Ateina laikas imtis pagrindinio štrudelio gaminimo akcento – tešlos kočiojimo.
  • Tešlą reikia iškočioti taip, kad tešla būtų plona, bet netrukinėtų.
  • Tokią tešlą reikia teptuku ištepti ištirpintu margarinu ir dar šiek tiek “patampyti”, kad būtų lygesnė ir dar kartą ištepti išlydytu margarinu.
  • Ant paruoštos tešlos dedu sluoksnį sutrupintos duonos, o ant jos visą paruošą obuolių ir razinų įdarą bei tolygiai paskirstau. Tešlą susuku kaip vyniotinį ir U raidės forma dedu į margarinu išteptą kepimo skardą ir dar karta aptepu ištirpintu margarinu.
  • Kepti 40 minučių, 180 laipsnių temperatūroje, kol paviršius gražiai parus.
  • Patiekt apybarsyta cukraus pudra ir cinamonu.

Pabaigai…

Šviežios žolelės gali pridėti šviežumo ir skonio sprogimo jūsų patiekalams.
Recepto raktažodžiai Desertai, Kalėdiniai patiekalai, Kepiniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating