Obuolinis štrudelis
Obuolių pyragas. Ypač skanus su ledais. Rekomenduoju visiems!
Ingredientai
- 10 obuolių
- 50 g razinų
- 1 a.š. cinamono
- 2 v.š. cukraus
- 2 riekės sutrupintos duonos
- 300 g miltų
- 3 v.š. sviesto
- 2 v.š. cukraus pudros
- 1 stiklinė vandens
- 1 kiaušinis
- 1 žiupsnelis druskos
Gaminimo eiga
- Kepama su meile ir šiluma. Pagrindinis štrudelio akcentas yra tešla.
- Jos ruošimui naudoju miltus, vieną kiaušinį, stiklinę vandens, tris šaukštus ištirpinto margarino arba sviesto kepiniams bei šiek tiek druskytės.
- Visus ingridientus sumaišau ir ypač gerai išminkau, kad tešla būtų tikrai tampri. Gautą tešlą palieku šiltai „prinokti“ valandai laiko.
- Tuo tarpu ruošiu įdarą.
- Nulupu ir smulkiai supjaustau obuolius. Tada juos, razinas, cinamoną bei cukrų suberiu į vieną indą ir gerai sumaišau.
- Ateina laikas imtis pagrindinio štrudelio gaminimo akcento – tešlos kočiojimo.
- Tešlą reikia iškočioti taip, kad tešla būtų plona, bet netrukinėtų.
- Tokią tešlą reikia teptuku ištepti ištirpintu margarinu ir dar šiek tiek “patampyti”, kad būtų lygesnė ir dar kartą ištepti išlydytu margarinu.
- Ant paruoštos tešlos dedu sluoksnį sutrupintos duonos, o ant jos visą paruošą obuolių ir razinų įdarą bei tolygiai paskirstau. Tešlą susuku kaip vyniotinį ir U raidės forma dedu į margarinu išteptą kepimo skardą ir dar karta aptepu ištirpintu margarinu.
- Kepti 40 minučių, 180 laipsnių temperatūroje, kol paviršius gražiai parus.
- Patiekt apybarsyta cukraus pudra ir cinamonu.
Pabaigai…
Šviežios žolelės gali pridėti šviežumo ir skonio sprogimo jūsų patiekalams.