Obuolių tortas
Recepto instrukcijos pateiktos žemiau.
Ingredientai
- pakelis “Dr. Oetker” obuolių torto mišinio,
- 5-6 obuoliai,
- 1/2 stiklinės razinų ar 1 šaukštas džemo,
- 50 g minkšto sviesto arba margarino,
- 1 kiaušinis.
- 0,5 l grietinėlės (12 proc. riebumo).
Gaminimo eiga
- Torto mišinį suberkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą ir viską išminkykite. Gautą tešlą iškočiokite, įklokite į apvalią apie cm skersmens formą, o tešlos kraštus pakelkite apie cm. Obuolius nuplaukite, perpjaukite pusiau horizontaliai ir išskobkite sėklalizdžius. Obuolių puseles sudėkite ant tešlos, o tarpus užkaišykite smulkesnėmis skiltelėmis. Įdarykite obuolių puseles razinomis ar džemu. Mišinio dalį, skirtą kremui ruošti, sumaišykite su ml grietinėlės. Likusius ml grietinėlės supilkite į puodą ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir pamažu maišant į verdančią grietinėlę supilkite kremo mišinį bei palaukite. Pavirkite pusę minutės ir visą kremą supilkite ant obuolių. Tortą dėkite į iki laispnių C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie – min. Iškepusį tortą išimkite iš orkaitės, atvėsus, supjaustykite ir patiekite į stalą, papuošę obuolių griežinėliais, migdolais ir razinomis.
Pabaigai…
Perskaitykite visą receptą prieš pradėdami, kad įsitikintumėte, jog turite visus reikalingus ingredientus ir įrankius.