Obuolių tortas

Obuolių tortas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Recepto instrukcijos pateiktos žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai, Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • pakelis “Dr. Oetker” obuolių torto mišinio,
  • 5-6 obuoliai,
  • 1/2 stiklinės razinų ar 1 šaukštas džemo,
  • 50 g minkšto sviesto arba margarino,
  • 1 kiaušinis.
  • 0,5 l grietinėlės (12 proc. riebumo).

Gaminimo eiga
 

  • Torto mišinį suberkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą ir viską išminkykite. Gautą tešlą iškočiokite, įklokite į apvalią apie cm skersmens formą, o tešlos kraštus pakelkite apie cm. Obuolius nuplaukite, perpjaukite pusiau horizontaliai ir išskobkite sėklalizdžius. Obuolių puseles sudėkite ant tešlos, o tarpus užkaišykite smulkesnėmis skiltelėmis. Įdarykite obuolių puseles razinomis ar džemu. Mišinio dalį, skirtą kremui ruošti, sumaišykite su ml grietinėlės. Likusius ml grietinėlės supilkite į puodą ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir pamažu maišant į verdančią grietinėlę supilkite kremo mišinį bei palaukite. Pavirkite pusę minutės ir visą kremą supilkite ant obuolių. Tortą dėkite į iki laispnių C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie – min. Iškepusį tortą išimkite iš orkaitės, atvėsus, supjaustykite ir patiekite į stalą, papuošę obuolių griežinėliais, migdolais ir razinomis.

Pabaigai…

Perskaitykite visą receptą prieš pradėdami, kad įsitikintumėte, jog turite visus reikalingus ingredientus ir įrankius.
Recepto raktažodžiai Kepiniai, Tortai, Vaisių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating