Pigiausias žuvies slėgtainis

Pigiausias žuvies slėgtainis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Jeigu tradiciškai, pensininkui baigiasi pinigėliai, o pensija tik kitą savaitę ir esate priversti rūpintis, taupyti bei skaičiuoti, nusipirkite PC žuvies skyriuje lašišos arba karpio dvi galvas. Jei bus pridėtos ir uodegikės – tik pliusas. Sumokėsite apie eurą. O gal turite tas gėrybes šaldiklyje užspaudę nuo geresnių laikų. Aš pvz ten ir radau karpio ir šalvies liekanas. Nuprauskite tą gėrį po tekančiu vandeniu, tik neatsukite stiprios srovės, taupykite vandenį ir neapsitaškykite. Gaminkite pagal čia aprašytus žingsnius.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Kalėdiniai patiekalai, Lietuviški patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • lašišos arba karpio dvi galvos
  • uodegikės
  • želatina
  • morkos
  • prieskoniai

Gaminimo eiga
 

  • Sudėkite viską į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų, ir užkaiskite.
  • Užvirus sumažinkite kaitrą, nugraibykite putas ir virkit apie valandą ant minimalios ugnies.
  • Po valandos sudėkite prieskonius, kokius dar randate savo slėptuvėse. Man pavyko aptikti druskos, pipirų, lauro lapų, svogūno, česnako, krapų ir pankolio stiebelių bei morką.
  • Viską sudėjau ir vėl viriau apie 40 min, kol skysčių lieka labai nedaug.
  • Tai, kas liko iš žuvies, nukoškite ir tai marmalynei leiskite pravėsti.
  • Tada pasibalnokite nosį gerais akiniais ir iš koštuve esančios krūvos išrinkite visas dideles ir mažas ašakas, kaulus, kauliukus ir kaulelius.
  • Darbas preciziškas, lėtas ir ašaringas, bet ko jau ko, o laiko pensininkai turi per akis. Mane jaunuomenė net parduotuvėje paprotino – kur čia skubate, ar laiko pensijoje trūksta? Netrūksta, mielieji, netrūksta. Darbas mielas malonus, galima skanesnį kąsnelį nuryti, ašakėlę nučiulpti, pirštus nulaižyti, būsit kaip pavakarius pavalgę.
  • Kai jau padabnai iš tos krūvos viską nereikalingą išrinkote, dar galite patikrinti atsinešę padidinamąjį stiklą, bet jau nebūtinai.
  • Į nukoštą skystį dar įdėkit šaukšelį ar kelis lapelius želatinos dėl tvirtesnės konsistencijos, dėkite morkų gabalėlius, žuvį sumaišykite su skysčiu ir supilkite į indą, kuriame tas gerumas turės sustingti.
  • Ir niekam nepasakokite, kad nebūtų sopulingų verksmų belaukiant, nes jau po kelių valandų gali būti netikėtai suvalgytas arba dar šiltas susrėbtas kaip žuvienė.
  • Kai jau viską padarėte ir sėkmingai sulaukėte kitos dienos, išsivirkite bulvių, žuvies slėgtainį pjaustykite nestorais kukliais gabalėliais, nebūkit “abžora”.
  • Tada palaistykite citrinos sultimis ar kitokia rūgštele, kokią rasite savo stalčiukuose, ir užsikąsdami karšta bulve mėgaukitės pietumis.
  • Jei su bulvėmis būtų padidėjusi įtampa, tai imkit duonos kriaukšlę, krienų ar majonezo ir darykite tą patį – mėgaukitės.

Pabaigai…

Maisto gaminimas yra puiki galimybė kūrybiškai išreikšti save.
Recepto raktažodžiai Kiaulienos patiekalai, Patiekalai su lašiša, Slėgtainis, Žuvies patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating