Plikyti pyragaičiai su pikantiškos mišrainės įdaru
4 Advento kalendoriaus langelyje slepėsi šis nuostabus užkandis, kuris nuo švenčių stalo dingsta pirmas! Šie plikyti pyragaičiai su pikantiškos mišrainės įdaru tikrai nustebins ir sužavės skoniu jūsų svečius! Drąsiai galite ekspermentuoti su įdarais, įdaryti galima su rūkytos žuvies užtepėle, humusu ir daržovėmis ir t.t. šį kartą pasirinkau įdaryti pikantiška mišraine (krabų lazdelių mišrainė), nes jos visi labiausiai nori per Kalėdas!
Ingredientai
- • 100 g sviesto
- • 125 ml pieno
- • 125 ml vandens
- • žiūbsnio druskos
- • 150 g miltų
- • 4 kiaušinių
- • 100 g fermentinio sūrio
- • 2 virtų kiaušinių
- • 100 – 150 g krabų lazdelių
- • 2 česnako skiltelių
- • druskos ir juodujų pipirų pagal skonį
- • majonezo
- • krapų papuošimui
Gaminimo eiga
- 1. Pasiruoškite pirmiausia plikytus pyragaičius.
- Pieną sumaišykite su vandeniu. Gautame mišinyje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą. Kai masė ims virti, suberkite druską ir išmaišykite. Tada suberkite miltus ir greitai maišykite šaukštu, kol tešla nelios prie sienelių. Tai užtruks apie 30 sekundžių. Tešlą palikite atvėsti iki kambario temperatūros. (apie 20min)
- Į atvėsusią tešlą po vieną muškite ir maišykite kiaušinius. Viską gerai išmaišykite. Gautą tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite norimos formos pyragaičius paliekant didelius tarpus ant kepimo popieriumi uždengtos kepimo skardos.
- Kepti 220°C temperatūros orkaitėje 10 minučių, poto temperatūrą sumažinti iki 190°C ir kepti 15 – 20 minučių.
- Iškepus palikite atvėsti.
- 2. Pikantiškos mišrainės įdarui sutarkuokite fermentinį sūrį, smulkia tarka sutarkuokite virtus kiaušinius ir krabų lazdeles.
- Įspauskite česnaką, įberkite druskos bei pipirų. Sumaišykite su majonezu. Pyragaičius įpjauti ir įdaryti įdaru, papuošti krapo šakele.
- Skanaus!
Pabaigai…
Tiksliai matuokite ingredientus, kad užtikrintumėte patiekalo konsistenciją.