Pomidorais įdarytas kumpis
Patiekite su virtais lakštiniais ir pomidorais.
Ingredientai
- 1,5 kg kiaulienos kumpio,
- 500 g džiovintų pomidorų aliejuje (konservuotų),
- 4 svogūnai,
- 150 g smulkintų svogūnų laiškų,
- 4 šaukštai alyvų aliejaus,
- 2 šaukštai saldžiųjų paprikų tyrės,
- 2 šaukštai tirštos pomidorų tyrės,
- 3/4 stiklinės mėsos sultinio,
- po 2 šaukštus smulkintų šviežių rozmarinų, čiobrelių,
- po žiupsnelį maltų pipirų, druskos.
Gaminimo eiga
- Paruoštą kumpį nuplaukite ir nusausinkite. Išilgai mėsos gabalo aštriu peiliu padarykite gilią įpjovą – kišenę – ir pabarstykite ją druska, pipirais.
- Sukapotus svogūnus pakepinkite į keptuvę įpylę 2 šaukštus aliejaus.
- Nusunktus džiovintus pomidorus supjaustykite ir sumaišykite su svogūnų laiškais, kepintais svogūnais, saldžiųjų paprikų bie pomidorų tyre, rozmarinais, čiobreliais.
- Įdarą pagardinkite maltais pipirais bei druska ir sudėkite į įpjovą.
- Mėsą standžiai apvyniokite medvilniniu siūlu, gerai apkepinkite iš visų pusių sausoje keptuvėje ir įdėkite į troškintuvą.
- Supilkite sultinį, likusį aliejų ir troškinkite uždengtame puode apie valandą.
- Kai baigsite troškinti, išimkite iš puodo, nuvyniokite siūlus ir supjaustykite.
Pabaigai…
Tiksliai matuokite ingredientus, kad užtikrintumėte patiekalo konsistenciją.