Pomidorais įdarytas kumpis

Pomidorais įdarytas kumpis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Patiekite su virtais lakštiniais ir pomidorais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 55 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • 1,5 kg kiaulienos kumpio,
  • 500 g džiovintų pomidorų aliejuje (konservuotų),
  • 4 svogūnai,
  • 150 g smulkintų svogūnų laiškų,
  • 4 šaukštai alyvų aliejaus,
  • 2 šaukštai saldžiųjų paprikų tyrės,
  • 2 šaukštai tirštos pomidorų tyrės,
  • 3/4 stiklinės mėsos sultinio,
  • po 2 šaukštus smulkintų šviežių rozmarinų, čiobrelių,
  • po žiupsnelį maltų pipirų, druskos.

Gaminimo eiga
 

  • Paruoštą kumpį nuplaukite ir nusausinkite. Išilgai mėsos gabalo aštriu peiliu padarykite gilią įpjovą – kišenę – ir pabarstykite ją druska, pipirais.
  • Sukapotus svogūnus pakepinkite į keptuvę įpylę 2 šaukštus aliejaus.
  • Nusunktus džiovintus pomidorus supjaustykite ir sumaišykite su svogūnų laiškais, kepintais svogūnais, saldžiųjų paprikų bie pomidorų tyre, rozmarinais, čiobreliais.
  • Įdarą pagardinkite maltais pipirais bei druska ir sudėkite į įpjovą.
  • Mėsą standžiai apvyniokite medvilniniu siūlu, gerai apkepinkite iš visų pusių sausoje keptuvėje ir įdėkite į troškintuvą.
  • Supilkite sultinį, likusį aliejų ir troškinkite uždengtame puode apie valandą.
  • Kai baigsite troškinti, išimkite iš puodo, nuvyniokite siūlus ir supjaustykite.

Pabaigai…

Tiksliai matuokite ingredientus, kad užtikrintumėte patiekalo konsistenciją.
Recepto raktažodžiai Kalėdiniai patiekalai, Kiaulienos patiekalai, Mėsos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating