
Riešutiniai torteliai
Nuostabaus skonio riešutiniai torteliai
Ingredientai
- 4 kiaušiniai,
- 300 g cukraus,
- 10 šaukštelių karštos stiprios kavos,
- 270 g kvietinių miltų,
- 2 šaukštelių kepimo miltelių,
- 300 g maltų lazdynų riešutų,
- 250 g pieno,
- pakelis vanilinio cukraus,
- 280 g sviesto,
- 200 g cukraus miltelių,
- 1 kiaušinio trynio,
- 100 g šokolado,
- plaktos grietinėlės paruošti.
Gaminimo eiga
- Gerai išsukite trynius su cukrumi, supilkite kavą ir plakant laipsniškai suberkite 200 g miltų, kepimo miltelių ir 150 g riešutų mišinį.
- Į gautą tešlą įmaišykite standžiai išplaktus baltymus.
- Supilkite ją į sviestu išteptą bei miltais pabarstytą skardą, iškepkite iki 220 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje ir ataušinkite.
- Kremo paruošimas:
- Pieno, 50 g miltų bei vanilinio cukraus mišinį maišant kaitinkite, kol sutirštės. Į ataušusią masę sudėkite su cukraus milteliais bei tryniu išsuktą sviestą ir išplakite.
- Kepinį perpjaukite išilgai pusiau, pertepkite kremu, supjaustykite, kiekvieną gabaliuką apliekite glajumi iš šokolado bei 60 g sviesto, pabarstykite riešutais, papuoškite grietinėle.
Pabaigai…
Kartais mažiau yra daugiau; paprasti patiekalai gali būti patys skaniausi.