Riešutiniai torteliai

Riešutiniai torteliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Nuostabaus skonio riešutiniai torteliai
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Desertai, Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 4 kiaušiniai,
  • 300 g cukraus,
  • 10 šaukštelių karštos stiprios kavos,
  • 270 g kvietinių miltų,
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių,
  • 300 g maltų lazdynų riešutų,
  • 250 g pieno,
  • pakelis vanilinio cukraus,
  • 280 g sviesto,
  • 200 g cukraus miltelių,
  • 1 kiaušinio trynio,
  • 100 g šokolado,
  • plaktos grietinėlės paruošti.

Gaminimo eiga
 

  • Gerai išsukite trynius su cukrumi, supilkite kavą ir plakant laipsniškai suberkite 200 g miltų, kepimo miltelių ir 150 g riešutų mišinį.
  • Į gautą tešlą įmaišykite standžiai išplaktus baltymus.
  • Supilkite ją į sviestu išteptą bei miltais pabarstytą skardą, iškepkite iki 220 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje ir ataušinkite.
  • Kremo paruošimas:
  • Pieno, 50 g miltų bei vanilinio cukraus mišinį maišant kaitinkite, kol sutirštės. Į ataušusią masę sudėkite su cukraus milteliais bei tryniu išsuktą sviestą ir išplakite.
  • Kepinį perpjaukite išilgai pusiau, pertepkite kremu, supjaustykite, kiekvieną gabaliuką apliekite glajumi iš šokolado bei 60 g sviesto, pabarstykite riešutais, papuoškite grietinėle.

Pabaigai…

Kartais mažiau yra daugiau; paprasti patiekalai gali būti patys skaniausi.
Recepto raktažodžiai Desertai, Kalėdiniai patiekalai, Kepiniai, Tortai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating