Saldus advento kalendorius

Saldus advento kalendorius

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ingredientai ir gaminimo eiga surašyti apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai, Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • 350 g medaus
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 200 g miltinio cukraus
  • 850 g miltų
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1/2 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 1/4 šaukštelio kardamono
  • 2 kiaušiniai ir 3 kiaušinių baltymai
  • 580 g miltinio cukraus
  • 100 g marcipanų masės
  • dažų, įvairių spalvotų barstinių

Gaminimo eiga
 

  • Medų, cukrų ir druską maišant pakaitinti, kol ištirps cukrus, į drungną medaus masę suberti su kepimo milteliais bei prieskoniais sumaišytus miltus, įmušti kiaušinius ir išminkyti blizgią ir tamprią tešlą.
  • Ant miltais apibarstytos lentelės iš tešlos iškočioti lakštą (stačiakampio formos), perkelti į riebalais išteptą skardą, subadyti šakute ir iškepti. Iškepusį lakštą dėti ant lentelės ir pažymėti dienų langelius.
  • Glajų paruošti iš g miltinio cukraus ir baltymų. Pusę glajaus nuspalvinti geltonai, šaukštus – raudonai ir šaukštus – žaliai. Marcipanų masę šakute sutrinti su g miltinio cukraus, padalinti į dalis, nudažyti geltona, raudona bei rožine spalva ir iškočioti. Pagal pavyzdį išpjauti Kalėdų Senelio dalis.
  • Glajų sukrėsti į konditerinį maišelį, pažymėti datas (sekmadienius – raudonai). Dienų langelius papuošti baltu ir geltonu ornamentu.
  • Iš marcipanų masės padarytą Kalėdų Senelį aptepti baltymu, nes tik taip barštiniai gali prilipti. Kalėdų Seneli prie plokštainio prilipinti glajumi. Glajumi nupiešti eglutę, sniegą, ūsus ir batus.

Pabaigai…

Valykite paviršius darbo metu, kad išlaikytumėte tvarkingą ir efektyvią virtuvę.
Recepto raktažodžiai Sausainiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating