
Sluoksniuotis su daržovėmis
Sluoksniuotis valgomas ir karštas, ir šaltas.
Ingredientai
- 700-800 g veršienos ar jautienos filė,
- 2-3 porų baltoji dalis,
- 3-4 morkos,
- po žiupsnelį druskos, maltų baltųjų pipirų ir kmynų.
- 500 g fermentinio sūrio,
- 1,5 stiklinės majonezo,
- 3 šaukštų smulkintų petražolių ir salierų lapų,
- plikytos duonos (“Palangos”).
Gaminimo eiga
- Nuplautos, nusausintos, supjaustytos (skersai raumens) bei plonai išmuštos mėsos gabalus sudėkite į kepimo skardą taip, kad be tarpelių dengtų dugną, ir pabarstykite pipirais bei druska.
- Ant mėsos paskirstykite žiedeliais pjaustytus porus, ant porų – burokine tarka tarkuotų morkų ir sūrio sluoksnius.
- Viršuje sukrėskite ir tolygiai paskirstykite majonezo sluoksnį.
- Kepkite apie 45 min. iki 180 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.
- Iškepusį sluoksniuotį pabarstykite kmynais, žalumynais, supjaustytais rombeliais, sudėkite juos ant tokių pačių duonos riekių ir išdėliokite plokščioje didelėje lėkštėje.
Pabaigai…
Nepamirškite pasilinksminti ir mėgautis maisto gaminimo procesu!