Sterko ir kuprės vyniotinis

Sterko ir kuprės vyniotinis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Recepto detales rasite žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 55 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 kg sterko filė,
  • 700 g kuprės filė,
  • po žiupsnelį druskos, maltų baltųjų pipirų,
  • žuvų sultinio,
  • 0,5 stiklinės majonezo,
  • šviežių žalumynų,
  • 1 citrina,
  • 0,5 stiklinės alyvuogių.

Gaminimo eiga
 

  • Išmuškite sterką, kad gautumėte du 0,5 cm storio stačiakampius gabalus, ir padėkite ant vandeniu suvilgytos švarios drobės skiautės.
  • Sudėkite taip, kad žuvų gabalai šiek tiek dengtų vienas kitą, ir pabarstykite druska.
  • Plonai išmuškite keptą kuprę ir ja tolygiai uždenkite visą sterką.
  • Pabarstykite druska, pipirais.
  • Susukite žuvų filė ritinį, įvyniokite į augaliniu aliejumi išteptą pergamentą, perriškite virvele ir įdėkite į puodą neaukštais kraštais.
  • Vyniotinį užpilkite žuvų sultiniu ir pastatykite ant kaitrios ugnies, kad kuo greičiau užvirtų.
  • Po to ugnį sumažinkite ir virkite ant silpnos ugnies dar apie valandą
  • . Kai vyniotinis išvirs, prakirpkite pergamente keliose vietose skyles, kad išbėgtų susidaręs skystis, po to gaminį atvėsinkite.
  • Prieš patiekdama vyniotinį išimkite iš pergamento, nubraukite susidariusias putas ir supjaustykite griežinėliais.
  • Apliekite majonezu, papuoškite žalumynais, citrinų griežinėliais bei alyvuogėmis.

Pabaigai…

Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.
Recepto raktažodžiai Kalėdiniai patiekalai, Žuvies patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating