
Sterko ir kuprės vyniotinis
Recepto detales rasite žemiau.
Ingredientai
- 1 kg sterko filė,
- 700 g kuprės filė,
- po žiupsnelį druskos, maltų baltųjų pipirų,
- žuvų sultinio,
- 0,5 stiklinės majonezo,
- šviežių žalumynų,
- 1 citrina,
- 0,5 stiklinės alyvuogių.
Gaminimo eiga
- Išmuškite sterką, kad gautumėte du 0,5 cm storio stačiakampius gabalus, ir padėkite ant vandeniu suvilgytos švarios drobės skiautės.
- Sudėkite taip, kad žuvų gabalai šiek tiek dengtų vienas kitą, ir pabarstykite druska.
- Plonai išmuškite keptą kuprę ir ja tolygiai uždenkite visą sterką.
- Pabarstykite druska, pipirais.
- Susukite žuvų filė ritinį, įvyniokite į augaliniu aliejumi išteptą pergamentą, perriškite virvele ir įdėkite į puodą neaukštais kraštais.
- Vyniotinį užpilkite žuvų sultiniu ir pastatykite ant kaitrios ugnies, kad kuo greičiau užvirtų.
- Po to ugnį sumažinkite ir virkite ant silpnos ugnies dar apie valandą
- . Kai vyniotinis išvirs, prakirpkite pergamente keliose vietose skyles, kad išbėgtų susidaręs skystis, po to gaminį atvėsinkite.
- Prieš patiekdama vyniotinį išimkite iš pergamento, nubraukite susidariusias putas ir supjaustykite griežinėliais.
- Apliekite majonezu, papuoškite žalumynais, citrinų griežinėliais bei alyvuogėmis.
Pabaigai…
Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.