Sveikuoliški imbieriniai sausainiai
Imbieriniai meduoliai ir sausainiai išduoda apie artėjančias Kalėdas. Per šventes daugelis paragauja ne itin sveiko maisto, saldžių desertų, tačiau Jūs galite papuošti šventinį stalą ne ką prastesniu ir labai gardžiu sveikuolišku skanėstu – imbieriniais sausainiais! Namai pakvips šventėmis, o Jūsų skrandis bus ne tik labai pamalonintas, bet ir dėkingas! 🙂
Ingredientai
- 100 g avižinių dribsnių
- 90 g pilno grūdo miltų
- 1 šaukštelis tarkuoto imbiero
- 2 šaukštai išlydyto ir atvėsinto kokosinio aliejaus arba paprasto sviesto
- 1 didelis kiaušinis
- 60 ml klevų sirupo
- 60 ml melasos
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
- Priedai: šiek tiek cinamono, muskato, truputis druskos, maltų gvazdikėlių, vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga
- Dubenyje sumaišyti visus sausus ingredientus: dribsnius, miltus, kepimo miltelius, imbierą su šiek tiek cinamono, muskato, maltų gvazdikėlių ir druskos.
- Kitame inde sumaišyti ištirpintą ir atvėsusį aliejų/sviestą, kiaušinį ir vanilės ekstraktą. Tuomet supilti klevų sirupą ir melasą.
- Maišant suberti sausų ingredientų mišinį, o viską gerai išmaišius, gautą tešlą palikti pastovėti 30 min.
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, pasiruošti kepimo indą ir jį padengti kepimo popieriumi.
- Iš gautos tešlos suformuoti norimos formos ir dydžio sausainiukus, juos kepti 10-15 min.
- Štai ir viskas! Skanaus!
Pabaigai…
Nepamirškite pasilinksminti ir mėgautis maisto gaminimo procesu!