Šventinis kepsnys
Artėjančioms šventėms mes jau pasirinkome šį kepsnį.
Ingredientai
- 1 kg neriebaus kiaulienos kumpio,
- 2 saldžiarūgščiai obuoliai,
- po šaukštą smulkintų saldžiųjų paprikų, šviežių petražolių,
- 10 smulkintų šviežių mėtų lapelių,
- 5 šaukštai svogūnų laiškų,
- 50 g sviesto,
- 150-200 g riebios grietinės,
- šaukštas majonezo,
- po žiupsnelį smulkintų krapų, peletrūnų, čiobrelių, kmynų, maltų juodųjų pipirų,
- 150 g šaltai rūkytų lašinių.
Gaminimo eiga
- Paruoštą kumpį įpjaukite.
- Smulkiai supjaustykite pusę lašinių, sumaišykite su majonezu, petražolėmis, paprikomis bei trupučiu pipirų, krapų, druskos, gautu mišiniu įdarykite mėsos gabalą ir 1 val. pamarinuokite šaltoje vietoje.
- Tada mėsą įdėkite į aliejumi išteptą kepimo formą ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje – mėsa turi būti paskrudusi ir sultinga.
- Paruoškite padažą: sudėkite smulkiai tarkuotus obuolius į svieste pakepintus svogūnus, pakepinkite ant lėtos ugnies, tuomet supilkite grietinę, suberkite mėtas ir dar pagardinkite kitais recepte surašytais prieskoniais.
- Lėkštėje išdėliotus plonais šiaudeliais pjaustytus likusius lašinius palaistykite trupučiu padažo, ant jų sudėkite karštą keptą mėsą ir užpilkite likusiu padažu.
- Pabarstykite nesmulkintais kmynais, svogūnų laiškais ir patiekite su keptais obuoliais.
Pabaigai…
Organizuotumas ir iš anksto paruošti ingredientai gali padaryti maisto gaminimą malonesnį.