Šventinis kepsnys

Šventinis kepsnys

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Artėjančioms šventėms mes jau pasirinkome šį kepsnį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 kg neriebaus kiaulienos kumpio,
  • 2 saldžiarūgščiai obuoliai,
  • po šaukštą smulkintų saldžiųjų paprikų, šviežių petražolių,
  • 10 smulkintų šviežių mėtų lapelių,
  • 5 šaukštai svogūnų laiškų,
  • 50 g sviesto,
  • 150-200 g riebios grietinės,
  • šaukštas majonezo,
  • po žiupsnelį smulkintų krapų, peletrūnų, čiobrelių, kmynų, maltų juodųjų pipirų,
  • 150 g šaltai rūkytų lašinių.

Gaminimo eiga
 

  • Paruoštą kumpį įpjaukite.
  • Smulkiai supjaustykite pusę lašinių, sumaišykite su majonezu, petražolėmis, paprikomis bei trupučiu pipirų, krapų, druskos, gautu mišiniu įdarykite mėsos gabalą ir 1 val. pamarinuokite šaltoje vietoje.
  • Tada mėsą įdėkite į aliejumi išteptą kepimo formą ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje – mėsa turi būti paskrudusi ir sultinga.
  • Paruoškite padažą: sudėkite smulkiai tarkuotus obuolius į svieste pakepintus svogūnus, pakepinkite ant lėtos ugnies, tuomet supilkite grietinę, suberkite mėtas ir dar pagardinkite kitais recepte surašytais prieskoniais.
  • Lėkštėje išdėliotus plonais šiaudeliais pjaustytus likusius lašinius palaistykite trupučiu padažo, ant jų sudėkite karštą keptą mėsą ir užpilkite likusiu padažu.
  • Pabarstykite nesmulkintais kmynais, svogūnų laiškais ir patiekite su keptais obuoliais.

Pabaigai…

Organizuotumas ir iš anksto paruošti ingredientai gali padaryti maisto gaminimą malonesnį.
Recepto raktažodžiai Kalėdiniai patiekalai, Kiaulienos patiekalai, Mėsos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating