Tiršta kopūstienė su kumpiu
Kopūstienė valgoma su kaimišku ragaišiu, virtas rūkytas kumpis – su krienais. Kūčių vakarienei tinka šaltanosiai – virtiniai su mėlynėmis.
Patarimas: Nesūdykite sultinio neįsitikinę, kad druskos trūksta – paprastai sūrumo užtenka nuo verdamo rūkyto kumpio.
Ingredientai
- 1,5-2 kg rūkyto kiaulienos kumpio,
- 5 juodųjų pipirų grūdėliai,
- 1-2 laurų lapeliai,
- 2 svogūnai,
- 1 morkos ir petražolės šaknis,
- 3-5 džiovinti baravykai,
- 1 l (ar daugiau) raugintų kopūstų,
- 2 šaukštai aliejaus.
Gaminimo eiga
- Išvirkite šaltame vandenyje išmirkytus baravykus (nuoviro neišpilkite, leiskite nusistovėti).
- Kumpį užpilkite vandeniu, kad apsemtų, ir virkite.
- Galite įdėti rūkytos kiaulienos šoninės, lašinių ar odelių likučių.
- Nuvirusį skystį papildykite baravykų nuoviru.
- Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, baravykus, morką ir petražolę.
- Kopūstus (jei ne rūgštūs) nupilkite šaltu vandeniu, nuvarvinkite.
- Prieš baigiant virti suberkite pipirus, laurų lapelius, kopūstus ir su baravykais kepintas daržoves.
Pabaigai…
Šviežios žolelės gali pridėti šviežumo ir skonio sprogimo jūsų patiekalams.