Tiršta kopūstienė su kumpiu

Tiršta kopūstienė su kumpiu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kopūstienė valgoma su kaimišku ragaišiu, virtas rūkytas kumpis – su krienais. Kūčių vakarienei tinka šaltanosiai – virtiniai su mėlynėmis. Patarimas: Nesūdykite sultinio neįsitikinę, kad druskos trūksta – paprastai sūrumo užtenka nuo verdamo rūkyto kumpio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Kalėdiniai patiekalai, Lietuviški patiekalai, Sriubos
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 1,5-2 kg rūkyto kiaulienos kumpio,
  • 5 juodųjų pipirų grūdėliai,
  • 1-2 laurų lapeliai,
  • 2 svogūnai,
  • 1 morkos ir petražolės šaknis,
  • 3-5 džiovinti baravykai,
  • 1 l (ar daugiau) raugintų kopūstų,
  • 2 šaukštai aliejaus.

Gaminimo eiga
 

  • Išvirkite šaltame vandenyje išmirkytus baravykus (nuoviro neišpilkite, leiskite nusistovėti).
  • Kumpį užpilkite vandeniu, kad apsemtų, ir virkite.
  • Galite įdėti rūkytos kiaulienos šoninės, lašinių ar odelių likučių.
  • Nuvirusį skystį papildykite baravykų nuoviru.
  • Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, baravykus, morką ir petražolę.
  • Kopūstus (jei ne rūgštūs) nupilkite šaltu vandeniu, nuvarvinkite.
  • Prieš baigiant virti suberkite pipirus, laurų lapelius, kopūstus ir su baravykais kepintas daržoves.

Pabaigai…

Šviežios žolelės gali pridėti šviežumo ir skonio sprogimo jūsų patiekalams.
Recepto raktažodžiai Kalėdiniai patiekalai, Lietuviški patiekalai, Sriubos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating