Traškių vištienos gabaliukų salotos
Gaivios salotos su traškios vištienos gabaliukais.
Ingredientai
- 2 vištienos krūtinėlių filė (4 gabalai),
- po žiupsnelį druskos, maltų juodųjų pipirų, cukraus,
- 100 g bulvių traškučių,
- 70 g migdolų branduolių drožlių,
- 1 kiaušinis,
- 2 šaukštai kvietinių miltų,
- 1 saldžiosios paprikos ankštis,
- 4 pomidorai,
- 1 raugintas agurkas,
- 4 rauginto česnako skiltelės,
- nedidelės gūžės garbanotųjų kopūstų,
- 2 šaukštai aliejaus.
Gaminimo eiga
- Nuplautus, nusausintus mėsos gabalus išmuškite ir pabarstykite druska bei pipirais.
- Bulvių traškučius pasmulkinkite ir sumaišykite su migdolų drožlėmis.
- Išplakite kiaušinį. Filė gabalus apvoliokite pirma miltais, po to suvilgykite kiaušinio plakiniu, apvoliokite traškučių bei migdolų mišiniu, sudėkite į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite.
- Supjaustykite šiaudeliais išvalytą papriką, griežinėliais – agurką, česnakus bei pomidorus, suplėšykite kopūstų lapus (palikite sveikus), viską pabarstykite pipirais, apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite.
- Į kopūstų lapus sudėkite paruoštas salotas ir patiekite su traškia vištiena.
Pabaigai…
Reguliuokite gaminimo laiką pagal savo prietaisus; kiekvienoje virtuvėje sąlygos skiriasi.