
Trejopi sausainiai
Tikriem smaližiam.
Ingredientai
- Trapiai tešlai:
- 100 g minkšto sviesto,
- 100 g rudojo cukraus,
- 2 kiaušinių,
- 300 g miltų,
- miltų kočioti.
Gaminimo eiga
- Tešlai skirtus produktus suminkykite ir padalinkite į 3 dalis.
- Į dalį, skirtą cinamoniniams sausainiams, papildomai įminkykite: 2 šaukštus skysto medaus, 2 šaukštus krakmolo ir 1,5 šaukštelio cinamono.
- Į smaližiams skirtą dalį papildomai įminkite: 2 šaukštelius meduolių prieskonių ir po 3 šaukštus maltų riešutų bei šokoladinio likerio
- Į dalį, skirtą kvapiesiems sausainiams, papildomai įminkykite: 3 šaukštus maltų migdolų, 3 šaukštus amareto ir pora lašelių karčiųjų migdolų aromato.
- Tešlos gniužulus 1-2 paras palaikykite šaltoje vietoje. Po to juos atskirai perminkykite, iškočiokite 4 mm storio lakštus ir skirtingomis formelėmis išspauskite sausainius.
- Kepkite apie 12 min. iki 180 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje
Pabaigai…
Nenusiminkite, jei patiekalas nepavyksta tobulai; kiekviena klaida yra mokymosi patirtis.