Vaniliniai torteliai su kremu
Jeigu turite kitų idėjų ar norite pasidalinti savo patirtimi, palikite komentarą apačioje.
Ingredientai
- 6 kiaušiniai,
- 3 šaukštai vandens,
- pusė stiklinės cukraus,
- po 2 pakelius vanilinio cukraus ir plaktos grietinėlės miltelių,
- 1/3 stiklinės kvietinių miltų,
- 2 šaukštai bulvių krakmolo,
- šaukštelis kepimo miltelių,
- 400 g pieno,
- 4 šaukšteliai tirpios kavos,
- 100 g šokolado.
Gaminimo eiga
- Išplakite iki purumo kiaušinių trynius, įpilkite šilto vandens ir plakant suberkite cukrų bei vanilinį cukrų.
- Trynių masę atsargiai sumaišykite su standžiai išplaktais kiaušinių baltymais ir persijotais miltais, krakmolu bei kepimo milteliais.
- Sukrėskite tešlą į sviestiniu popieriumi išteptą stačiakampę formą ir kepkite apie 30 min. iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Paruoškite kremą: suplakite pieną, kavos ir plaktos grietinėlės miltelius.
- Ataušusį kepinį perpjaukite horizontaliai pusiau, pertepkite puse paruošto kremo, po to supjaustykite rombeliais.
- Papuoškite likusiu kremu bei šokolado drožlėmis.
Pabaigai…
Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.