Veršiena su salierais
Pietums siūlome puikią Veršiena su salierais.
Ingredientai
- 1 kg veršienos be kaulų,
- 100 ml alyvų aliejaus,
- 2 smulkinti svogūnai,
- 700 g salierų gumbų bei lapų,
- po žiupsnelį maltų pipirų,
- druskos.
- Padažui:
- 2 kiaušinių tryniai ir 1 baltymas,
- 3/4 stiklinės citrinų sulčių,
- 2-3 šaukštai kukurūzų krakmolo.
Gaminimo eiga
- Supjaustykite porcijomis nuplautą bei nusausintą veršieną.
- Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus, tuomet sudėkite mėsos gabalus, apkepkite juos iš abiejų pusių po 4 min., įpilkite 3/4 stiklinės verdančio vandens ir patroškinkite.
- Susmulkintus salierus palaikykite verdančiame vandenyje apie 10 min., nuvarvinkite ir prieš baigdama troškinti sudėkite ant mėsos.
- Paruoškite padažą: į plakamus kiaušinius supilkite citrinų sultis, krakmolą ir be paliovos plakant po truputį supilkite sultis, susidariusias troškinant mėsą.
- Išimkite mėsą iš keptuvės ir sudėkite į serviravimo lėkštę.
- Trumpai pakaitinkite padažą, kad sutirštėtų, ir užpilkite ant mėsos.
Pabaigai…
Neskubėkite gamindami; kantrybė dažnai padeda pasiekti geriausius skonius.