Veršiena su salierais

Veršiena su salierais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Pietums siūlome puikią Veršiena su salierais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 35 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 kg veršienos be kaulų,
  • 100 ml alyvų aliejaus,
  • 2 smulkinti svogūnai,
  • 700 g salierų gumbų bei lapų,
  • po žiupsnelį maltų pipirų,
  • druskos.
  • Padažui:
  • 2 kiaušinių tryniai ir 1 baltymas,
  • 3/4 stiklinės citrinų sulčių,
  • 2-3 šaukštai kukurūzų krakmolo.

Gaminimo eiga
 

  • Supjaustykite porcijomis nuplautą bei nusausintą veršieną.
  • Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus, tuomet sudėkite mėsos gabalus, apkepkite juos iš abiejų pusių po 4 min., įpilkite 3/4 stiklinės verdančio vandens ir patroškinkite.
  • Susmulkintus salierus palaikykite verdančiame vandenyje apie 10 min., nuvarvinkite ir prieš baigdama troškinti sudėkite ant mėsos.
  • Paruoškite padažą: į plakamus kiaušinius supilkite citrinų sultis, krakmolą ir be paliovos plakant po truputį supilkite sultis, susidariusias troškinant mėsą.
  • Išimkite mėsą iš keptuvės ir sudėkite į serviravimo lėkštę.
  • Trumpai pakaitinkite padažą, kad sutirštėtų, ir užpilkite ant mėsos.

Pabaigai…

Neskubėkite gamindami; kantrybė dažnai padeda pasiekti geriausius skonius.
Recepto raktažodžiai Kalėdiniai patiekalai, Mėsos patiekalai, Veršienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating