Virti vištienos paštetukai
Puikaus skonio virti vištienos paštetukai.
Ingredientai
- 800-900 g vištienos,
- 160 g batono,
- 250 g pieno,
- 300 g šviežių pievagrybių,
- 80 g sauso baltojo vyno,
- 80 g sviesto,
- žiupsnelis druskos,
- 400 g sultinio,
- 30 g kvietinių miltų,
- šaukštelis citrinų sulčių.
Gaminimo eiga
- Atskirkite vištienos mėsą nuo kaulų, o iš kaulų išvirkite sultinį.
- Į faršą sudėkite piene išmirkytas bei nusunktas batono riekutes, pusę sviesto, šiek tiek praskieskite pienu ir gerai išplakite.
- Iš gautos masės formuokite kūgio formos gaminius, sudėkite juos viena eile į puodą, iki pusės užpilkite karštu sultiniu, supilkite vyną, sudėkite perpus supjaustytus pievagrybius, uždenkite dangčiu ir apie 20 min. pakaitinkite.
- Paruoškite padažą: trumpai pakepinkite miltus likusiame svieste.
- Šiek tiek ataušinkite, praskieskite šiltu sultiniu, kuriame virė paštetukai.
- Pavirkite apie 7 min. kad sutirštėtų ir pagardinkite citrinų sultimis, druska.
- Sudėkite išvirusius paštetukus į lėkštes, papuoškite virtais grybais, užpilkite padažu ir patiekite su virtais lakštiniais.
Pabaigai…
Stenkitės naudoti sezoniškus produktus, kad gautumėte šviežiausią ir skaniausią rezultatą.