Virti vištienos paštetukai

Virti vištienos paštetukai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Puikaus skonio virti vištienos paštetukai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • 800-900 g vištienos,
  • 160 g batono,
  • 250 g pieno,
  • 300 g šviežių pievagrybių,
  • 80 g sauso baltojo vyno,
  • 80 g sviesto,
  • žiupsnelis druskos,
  • 400 g sultinio,
  • 30 g kvietinių miltų,
  • šaukštelis citrinų sulčių.

Gaminimo eiga
 

  • Atskirkite vištienos mėsą nuo kaulų, o iš kaulų išvirkite sultinį.
  • Į faršą sudėkite piene išmirkytas bei nusunktas batono riekutes, pusę sviesto, šiek tiek praskieskite pienu ir gerai išplakite.
  • Iš gautos masės formuokite kūgio formos gaminius, sudėkite juos viena eile į puodą, iki pusės užpilkite karštu sultiniu, supilkite vyną, sudėkite perpus supjaustytus pievagrybius, uždenkite dangčiu ir apie 20 min. pakaitinkite.
  • Paruoškite padažą: trumpai pakepinkite miltus likusiame svieste.
  • Šiek tiek ataušinkite, praskieskite šiltu sultiniu, kuriame virė paštetukai.
  • Pavirkite apie 7 min. kad sutirštėtų ir pagardinkite citrinų sultimis, druska.
  • Sudėkite išvirusius paštetukus į lėkštes, papuoškite virtais grybais, užpilkite padažu ir patiekite su virtais lakštiniais.

Pabaigai…

Stenkitės naudoti sezoniškus produktus, kad gautumėte šviežiausią ir skaniausią rezultatą.
Recepto raktažodžiai Kalėdiniai patiekalai, Paukštienos patiekalai, Vištienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating