Vyniotinis su kepenų paštetu
Tikriems pašteto mėgėjams.
Ingredientai
- 300 g mielinės tešlos (šaldytos),
- 200 g pievagrybių,
- 1 svogūnas,
- 10 g sviesto,
- 2 šaukštai smulkintų šviežių petražolių lapų,
- 2 šaukštai aliejaus,
- 300 g kepenų pašteto ar dešros,
- 2 šaukšteliai smulkintų kmynų,
- šaukštas garstyčių pastos,
- po žiupsnelį druskos, maltų juodųjų pipirų ir aitriųjų paprikų.
Gaminimo eiga
- Smulkintus svogūnus bei grybus trumpai pakepinkite į puodelį įdėję sviesto, nukaiskite ir sudėkite petražoles.
- Mišinį sudėkite į paštetą ir išmaišykite. Gautą masę paskaninkite pipirais, druska, kmynais ir garstyčiomis.
- Iš tešlos iškočiokite stačiakampį lakštą, aptepkite jį mase, suvyniokite volelį, supjaustykite 1,5 cm aukščio skridinėliais, sudėkite juos ant riebalais išteptos kepimo formos ir palikite 10 min., kad pakiltų.
- Po to aptepkite aliejumi, sumaišytu su žiupsneliu aitriųjų paprikų, ir kepkite apie 15-20 min. iki 200 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.
Pabaigai…
Skirkite laiko tinkamai paruošti ingredientus; tai daro gaminimą malonesnį.