Vyniotinis su kepenų paštetu

Vyniotinis su kepenų paštetu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Tikriems pašteto mėgėjams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 300 g mielinės tešlos (šaldytos),
  • 200 g pievagrybių,
  • 1 svogūnas,
  • 10 g sviesto,
  • 2 šaukštai smulkintų šviežių petražolių lapų,
  • 2 šaukštai aliejaus,
  • 300 g kepenų pašteto ar dešros,
  • 2 šaukšteliai smulkintų kmynų,
  • šaukštas garstyčių pastos,
  • po žiupsnelį druskos, maltų juodųjų pipirų ir aitriųjų paprikų.

Gaminimo eiga
 

  • Smulkintus svogūnus bei grybus trumpai pakepinkite į puodelį įdėję sviesto, nukaiskite ir sudėkite petražoles.
  • Mišinį sudėkite į paštetą ir išmaišykite. Gautą masę paskaninkite pipirais, druska, kmynais ir garstyčiomis.
  • Iš tešlos iškočiokite stačiakampį lakštą, aptepkite jį mase, suvyniokite volelį, supjaustykite 1,5 cm aukščio skridinėliais, sudėkite juos ant riebalais išteptos kepimo formos ir palikite 10 min., kad pakiltų.
  • Po to aptepkite aliejumi, sumaišytu su žiupsneliu aitriųjų paprikų, ir kepkite apie 15-20 min. iki 200 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.

Pabaigai…

Skirkite laiko tinkamai paruošti ingredientus; tai daro gaminimą malonesnį.
Recepto raktažodžiai Kalėdiniai patiekalai, Užkandžiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating