Žuvų pyragas su raugintais kopūstais
Tikriem žūvies ir raugintų kopūstų mėgėjams.
Ingredientai
- 1 kg šaldytos mielinės tešlos,
- 500 g žuvų filė (tiks menkės, lydekos, jūros ešeriai),
- šaukštas augalinio aliejaus,
- 4 stiklinės raugintų kopūstų,
- 80 g sviesto,
- 1 svogūnas,
- stiklinė sultinio,
- žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga
- Kopūstus nusunkite, perpilkite verdančiu vandeniu ir pakepinkite svieste.
- Suberkite susmulkintus svogūnus, supilkite sultinį, pagardinkite pipirais ir maišant troškinkite, kol kopūstai suminkštės.
- Žuvį supjaustykite plonais griežinėliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje.
- Iškočiokite du tešlos lakštus, vieną jų patieskite ant riebalais išteptos kepimo skardos, ant jos tolygiai paskirstykite pusę kopūstų, ant jų sudėkite žuvis, o viršuje – likusią pusę kopūstų.
- Uždenkite įdarą antru tešlos lakštu, jame padarykite angas (kad kepant pyragas neplyšinėtų), apspauskite kraštus ir papuoškite tešlos žuvelėmis.
- Kepkite apie 45-50 minučių iki 200 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.
Pabaigai…
Pasirinkite tinkamus serviravimo indus, kad patiekalas atrodytų dar patrauklesnis.