Žuvų pyragas su raugintais kopūstais

Žuvų pyragas su raugintais kopūstais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Tikriem žūvies ir raugintų kopūstų mėgėjams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 55 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 kg šaldytos mielinės tešlos,
  • 500 g žuvų filė (tiks menkės, lydekos, jūros ešeriai),
  • šaukštas augalinio aliejaus,
  • 4 stiklinės raugintų kopūstų,
  • 80 g sviesto,
  • 1 svogūnas,
  • stiklinė sultinio,
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga
 

  • Kopūstus nusunkite, perpilkite verdančiu vandeniu ir pakepinkite svieste.
  • Suberkite susmulkintus svogūnus, supilkite sultinį, pagardinkite pipirais ir maišant troškinkite, kol kopūstai suminkštės.
  • Žuvį supjaustykite plonais griežinėliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje.
  • Iškočiokite du tešlos lakštus, vieną jų patieskite ant riebalais išteptos kepimo skardos, ant jos tolygiai paskirstykite pusę kopūstų, ant jų sudėkite žuvis, o viršuje – likusią pusę kopūstų.
  • Uždenkite įdarą antru tešlos lakštu, jame padarykite angas (kad kepant pyragas neplyšinėtų), apspauskite kraštus ir papuoškite tešlos žuvelėmis.
  • Kepkite apie 45-50 minučių iki 200 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.

Pabaigai…

Pasirinkite tinkamus serviravimo indus, kad patiekalas atrodytų dar patrauklesnis.
Recepto raktažodžiai Žuvies patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating