Kiniška kiauliena su daržovėmis

Kiniška kiauliena su daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas yra tradicinis kiniškos virtuvės patiekalas, kuris įkvėptas iš namų gaminimo vakarų su šeima. Paruoštas patiekalas pasižymi sodriu skoniu ir turtinga daržovių įvairove, o pridėtos vištienos sparneliai tampa puikiu papildymu tiems, kurie mėgsta išbandyti skirtingus skonius.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Kiniška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Geriausia didelė ir gili, kad visos sudedamosios dalys tilptų.)
  • Puodas ryžiams (Naudojamas ryžiams su daržovėmis paruošti.)
  • Oro gruzdintuvė (Naudojama vištienos sparneliams kepti.)
  • Peilis (Aštrus, skirtas daržovių ir mėsos pjaustymui.)
  • Pjaustymo lenta (Didelė, kad patogiai susipjaustytumėte daržoves ir mėsą.)
  • Šaukštas (Skirtas maišyti padažui ir troškiniui.)
  • Matuojamasis puodelis (Naudojamas tiksliam vandens kiekiui matuoti.)

Ingredientai
  

  • 500 g Kiauliena - Sprandinė, plonai supjaustyta šiaudeliais.
  • 4 skiltelės Česnakas - Susmulkintos.
  • 4 vnt Svogūnai - Pjaustyti.
  • Raudona ir geltona paprika - Galima pridėti ir žalią.
  • 1 didelė Morka - Plonai supjaustyta.
  • Puse Pekino kopūstas - Susmulkintas.
  • 4 valg. šaukštai Sojų padažas
  • 1 valg. šaukštas Barbekiu sojos padažas
  • 2 valg. šaukštai Kukurūzų krakmolas
  • 2 valg. šaukštai Skystas medus
  • 2 valg. šaukštai Alyvuogių aliejus
  • Druska ir malti pipirai - Pagal skonį.
  • 1 Daržovių sultinio kubelis
  • 0.5 l Karštas vanduo

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulieną supjaustome plonais šiaudeliais ir sumaišome su 2 valg. šaukštais sojų padažo, 1 valg. šaukštu barbekiu padažo, 3 skiltelėmis susmulkinto česnako, 2 valg. šaukštais medaus, 1 valg. šaukštu kukurūzų krakmolo, 1 valg. šaukštu alyvuogių aliejaus. Pridedame druskos ir pipirų pagal skonį. Visus ingredientus gerai sumaišome ir paliekame marinuotis 1 valandą.
  • Kol mėsa marinuojasi, pasiruošiame daržoves: svogūnus, paprikas, morką pjaustome pagal savo skonį ir dydį.
  • Pasiruošiame sultinį: į karštą vandenį įdedame daržovių sultinio kubelį ir paliekame pravėsti.
  • Įkaitiname keptuvę su 2 valg. šaukštais alyvuogių aliejaus, dedame pamarinuotą mėsą ir kepame apie 5-10 minučių, kol mėsa bus iškepusi.
  • Išėmę mėsą iš keptuvės, į ją įpilame dar šiek tiek alyvuogių aliejaus ir kepame susmulkintą česnaką 2-3 minutes.
  • Dedame svogūnus, paprikas ir morkas į keptuvę ir kepame daržoves 2-3 minutes, kol jos taps minkštos.
  • Sumažiname ugnį ir supilame sultinį į keptuvę su daržovėmis. Troškiname 10 minučių, kas 3 minutes pamaišant.
  • Galiausiai dedame supjaustytą Pekino kopūstą ir troškiname dar 10 minučių.
  • Patiekiame karštą, kartu su ryžiais su daržovėmis ir vištienos sparneliais.

Pabaigai…

Šį patiekalą galite pagardinti šviežiais žalumynais arba sezamo sėklomis, jei mėgstate papildomą skonį ir tekstūrą.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 14gCholesterolis: 70mgNatris: 700mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Kiauliena, Kiniška virtuvė, Namų receptas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating