
Saldaus ir Rūgštaus Padažo Vištiena su Pupelėmis
Šiame recepte greitai pagaminta vištiena su saldžiarūgščiu kinišku padažu yra puikus pasirinkimas vėlyviems pietums. Ryžių virimas ir vištienos kepimas derinamas su padažo ir pupelių mišiniu, suteikiant šiam patiekalui tiek sotumo, tiek skonio. Šis patiekalas yra ne tik greitas, bet ir itin skanus, puikiai tinkantis bet kokiai progai.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Pakankamai didelė, kad tilptų visi ingredientai)
- Puodas ryžiams (Virti ryžiams atskirai)
- Peilis (Svogūnams ir paprikoms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Mentelė (Vištienai maišyti ir kepti)
Ingredientai
Ingredientai
- 400 g Vištienos filė - Supjaustyta gabaliukais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 vnt Paprika - Smulkiai pjaustyta
- 1 indelis Kiniško stiliaus saldžiarūgštis padažas - Su ananasais
- 1 indelis Konservuotos pupelės - Nusausintos
- 200 g Ryžiai - Išvirti pagal nurodymus
Gaminimo eiga
- Virti ryžius pagal nurodymus ant pakuotės, kol jie bus minkšti.
- Supjaustykite svogūną ir papriką.
- Keptuvėje pakepinkite vištienos filė gabaliukus, kol jie bus auksinės spalvos.
- Supilkite kiniško stiliaus saldžiarūgštį padažą ir konservuotas pupeles į keptuvę su vištiena. Gerai išmaišykite ir kepkite dar keletą minučių, kol viskas gerai susimaišys ir sušils.
- Patiekite vištieną su saldžiarūgščiu padažu kartu su virtais ryžiais.
Pabaigai…
Patiekalą galima praturtinti pridedant daugiau daržovių, tokių kaip morkos ar brokoliai, arba prieskonių pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 30gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg