
Saldžiarūgštė vištiena su ryžiais
Tai paprastas, tačiau skanus receptas, kuriuo dažnai mėgstu pasidalinti. Saldžiarūgštė vištiena yra ne tik lengvai pagaminama, bet ir nepaprastai gardi. Jei kada norėsite greitai paruošti vakarienę, šis receptas bus idealus pasirinkimas. Vištieną derinu su traškiais daržovėmis ir saldžiarūgščiu padažu, kurie suteikia patiekalui ypatingo skonio.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Naudojama vištienai iškepti)
- Puodas (Ryžių virimui)
- Plakimo šluotelė (Padažo maišymui)
- Keptuvė (Vištienai kepti)
Ingredientai
- 400 g Vištienos filė - Supjaustyta kubeliais
- 200 g Ryžiai - Virti
- 1 vnt Raudonoji paprika - Supjaustyta kubeliais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejus - Kepimui
- 100 ml Saldžiarūgštis padažas
- 2 šaukšteliai Kukurūzų krakmolas - Sumaišytas su trupučiu vandens
- 1 šaukštas Sojos padažas
- Žiupsnelis Druska
- Pagal skonį Pipirai
Gaminimo eiga
- Kaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepkite vištieną, kol ji bus auksinės spalvos.
- Į tą pačią keptuvę pridėkite svogūnus ir paprikas, kepkite, kol daržovės suminkštės.
- Sumaišykite saldžiarūgštį padažą su kukurūzų krakmolu ir sojos padažu, tada supilkite į keptuvę su vištiena ir daržovėmis.
- Leiskite padažui užvirti, kol jis sutirštės, ir gerai aptrauks visus ingredientus.
- Patiekite vištieną su virtais ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
Pabaigai…
Šį patiekalą galite papuošti šviežiomis žolelėmis, tokiomis kaip kalendra arba petražolės, kad jis įgautų dar gaivesnį skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 80mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 60mg