Kiniški karameliniai obuoliukai su sezamais
Šio recepto paslaptis: obuolius reikia dviems sekundėms įmerkti į ledinį vandenį, kad karamelė sukietėtų.
Ingredientai
- Kvietiniai miltai, 120 gr.
- Kiaušiniai, 1 vnt.
- Vanduo, 8 v.š.
- Aliejus, 1 v.š.
- Cukrus, 150 gr.
- Sezamas, sėklos, 1 sauj.
- Žemės riešutų aliejus, 6 v.š.
- Obuoliai, 4 vnt.
- Citrinos sultys, 1 v.š.
- Aliejus, 0,5 l
Gaminimo eiga
- Nuluptus oubolius pjaustykite į 4 dalis, išvalykite sėklalizdžius ir perpjaukite dar per pusę. Užpilkite citrinų sulčių ir išmaišykite.
- Ruošiama tešla. Miltus išsijokite į dubenį.
- Įmaišykite kiaušinį ir vandenį, kol tešla įgaus blynelių tešlos konsistenciją.
- Palikti 15 min. pastovėti, paskui įmaišykite 1 šaukštą aliejaus.
- Gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų. Obuolių gabaliukus panardinkite į tešlą ir iškart į keptuvę 2-3 min, kol truputį pasikeis jų spalva. Išimkite ir nuvarvinkite.
- Pasiruoškite dubenį su šaltu vandeniu.
- Keptuvėje įkaitinkite 6 šaukštus žemės riešutų arba kukurūzų aliejaus, jame maišydami ant vidutinės ugnies ištirpinkite cukrų.
- Kai tik cukrus išsilydys ir šviesiai rusvos spalvos, sudėkite į jį visus obuolių gabalėlius.
- Užbarstykite sezamų sėklas, išmaišykite, kad visi obuolių apsitrauktų karamele.
- Išdėliokite ant lėkštės. Susėdus prie stalo obuolių gabalėlius smeigti pagaliuku, panardinti į vandenį ir valgyti.
Pabaigai…
Užsirašyti pastabas apie tai, kas patiko ar ką norėtumėte pakeisti, gali padėti tobulinti gaminimo įgūdžius.