Kiniški karameliniai obuoliukai su sezamais

Kiniški karameliniai obuoliukai su sezamais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šio recepto paslaptis: obuolius reikia dviems sekundėms įmerkti į ledinį vandenį, kad karamelė sukietėtų.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Kiniški patiekalai
Virtuvė Kiniška
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • Kvietiniai miltai, 120 gr.
  • Kiaušiniai, 1 vnt.
  • Vanduo, 8 v.š.
  • Aliejus, 1 v.š.
  • Cukrus, 150 gr.
  • Sezamas, sėklos, 1 sauj.
  • Žemės riešutų aliejus, 6 v.š.
  • Obuoliai, 4 vnt.
  • Citrinos sultys, 1 v.š.
  • Aliejus, 0,5 l

Gaminimo eiga
 

  • Nuluptus oubolius pjaustykite į 4 dalis, išvalykite sėklalizdžius ir perpjaukite dar per pusę. Užpilkite citrinų sulčių ir išmaišykite.
  • Ruošiama tešla. Miltus išsijokite į dubenį.
  • Įmaišykite kiaušinį ir vandenį, kol tešla įgaus blynelių tešlos konsistenciją.
  • Palikti 15 min. pastovėti, paskui įmaišykite 1 šaukštą aliejaus.
  • Gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų. Obuolių gabaliukus panardinkite į tešlą ir iškart į keptuvę 2-3 min, kol truputį pasikeis jų spalva. Išimkite ir nuvarvinkite.
  • Pasiruoškite dubenį su šaltu vandeniu.
  • Keptuvėje įkaitinkite 6 šaukštus žemės riešutų arba kukurūzų aliejaus, jame maišydami ant vidutinės ugnies ištirpinkite cukrų.
  • Kai tik cukrus išsilydys ir šviesiai rusvos spalvos, sudėkite į jį visus obuolių gabalėlius.
  • Užbarstykite sezamų sėklas, išmaišykite, kad visi obuolių apsitrauktų karamele.
  • Išdėliokite ant lėkštės. Susėdus prie stalo obuolių gabalėlius smeigti pagaliuku, panardinti į vandenį ir valgyti.

Pabaigai…

Užsirašyti pastabas apie tai, kas patiko ar ką norėtumėte pakeisti, gali padėti tobulinti gaminimo įgūdžius.
Recepto raktažodžiai Kiniški patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating