Vištiena aštrių patiekalų mėgėjams

Vištiena aštrių patiekalų mėgėjams

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Detales ir ingredientus rasite žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Kiniški patiekalai
Virtuvė Kiniška
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • Padažui:
  • Ryžių actas, 3 v.š.
  • Rudasis cukrus, 2 v.š.
  • Pomidorų padažas, 2 v.š.
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
  • Baltas vynas, 2 v.š.
  • Sojos padažas, 1 v.š.
  • Čili pasta, 1 v.š.
  • Sezamų aliejus, 1 v.š.
  • Česnakai, 4 skilt.
  • Marinatui:
  • Sojos padažas, 1 v.š.
  • Baltas vynas, 1 v.š.
  • Rudasis cukrus, 1 v.š.
  • Svogūnų laiškai, 2 vnt.
  • Vištienai:
  • Vištienos krūtinėlės filė, 500 gr.
  • Cukinija, 2 vnt.
  • Raudona paprika, 1 vnt.
  • Jelapenai, 1 vnt.
  • Žemės riešutai, 1 sauj.
  • Ryžiai, 3 stikl.
  • Vištienos sultinys, 0,5 stikl.
  • Svogūnų laiškai, 0,2 stikl.
  • Vanduo, 2 v.š.
  • Krakmolas, 1 v.š.
  • Pipirai, 1 žiups.

Gaminimo eiga
 

  • Supjaustykite vištieną kubeliais ir sumaišykite su marinatui skirtais produktais. Palikite vienai valandai šaldytuve.
  • Supjaustykite cukiniją taip, kaip pavaizduota – iš pradžių per pusę, tuomet trikampėliais. Taip pat supjaustykite ir papriką.
  • Supjaustykite jelapeną kartu su sėklomis.
  • Sumaišykite padažą.
  • Išmaišykite krakmolą su 2 šaukštais vandens (vandens gali būti ir daugiau).
  • Įkaitinkite aliejų, o jam įkaitus, į keptuvę sudėkite vištieną. Maišydami kepkite vištieną, kol gražiai parus. Tai turėtų užtrukti apie 3 minutes.
  • Sudėkite daržoves. Kepkite 2 minutes. Visa tai darykite ant didelės ugnies.
  • Supilkite vištienos sultinį. Jam užvirus, supilkite paruoštą padažą.
  • Kepkite tol, kol daržovės suminkštės.
  • Joms suminkštėjus, supilkite krakmolą.
  • Visą laiką maišykite, nes jis greitai tirštės. Turėtų užtekti vienos minutės.
  • Sudėkite sūdytus kepintus žemės riešutus, smulkintus svogūnų laiškus.

Pabaigai…

Perskaitykite visą receptą prieš pradėdami, kad įsitikintumėte, jog turite visus reikalingus ingredientus ir įrankius.
Recepto raktažodžiai Kiniški patiekalai, Paukštienos patiekalai, Vištienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating