Vištiena aštrių patiekalų mėgėjams
Detales ir ingredientus rasite žemiau.
Ingredientai
- Padažui:
- Ryžių actas, 3 v.š.
- Rudasis cukrus, 2 v.š.
- Pomidorų padažas, 2 v.š.
- Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
- Baltas vynas, 2 v.š.
- Sojos padažas, 1 v.š.
- Čili pasta, 1 v.š.
- Sezamų aliejus, 1 v.š.
- Česnakai, 4 skilt.
- Marinatui:
- Sojos padažas, 1 v.š.
- Baltas vynas, 1 v.š.
- Rudasis cukrus, 1 v.š.
- Svogūnų laiškai, 2 vnt.
- Vištienai:
- Vištienos krūtinėlės filė, 500 gr.
- Cukinija, 2 vnt.
- Raudona paprika, 1 vnt.
- Jelapenai, 1 vnt.
- Žemės riešutai, 1 sauj.
- Ryžiai, 3 stikl.
- Vištienos sultinys, 0,5 stikl.
- Svogūnų laiškai, 0,2 stikl.
- Vanduo, 2 v.š.
- Krakmolas, 1 v.š.
- Pipirai, 1 žiups.
Gaminimo eiga
- Supjaustykite vištieną kubeliais ir sumaišykite su marinatui skirtais produktais. Palikite vienai valandai šaldytuve.
- Supjaustykite cukiniją taip, kaip pavaizduota – iš pradžių per pusę, tuomet trikampėliais. Taip pat supjaustykite ir papriką.
- Supjaustykite jelapeną kartu su sėklomis.
- Sumaišykite padažą.
- Išmaišykite krakmolą su 2 šaukštais vandens (vandens gali būti ir daugiau).
- Įkaitinkite aliejų, o jam įkaitus, į keptuvę sudėkite vištieną. Maišydami kepkite vištieną, kol gražiai parus. Tai turėtų užtrukti apie 3 minutes.
- Sudėkite daržoves. Kepkite 2 minutes. Visa tai darykite ant didelės ugnies.
- Supilkite vištienos sultinį. Jam užvirus, supilkite paruoštą padažą.
- Kepkite tol, kol daržovės suminkštės.
- Joms suminkštėjus, supilkite krakmolą.
- Visą laiką maišykite, nes jis greitai tirštės. Turėtų užtekti vienos minutės.
- Sudėkite sūdytus kepintus žemės riešutus, smulkintus svogūnų laiškus.
Pabaigai…
Perskaitykite visą receptą prieš pradėdami, kad įsitikintumėte, jog turite visus reikalingus ingredientus ir įrankius.