
Čeburekai su sūrio įdaru
Šis čeburekų receptas yra išskirtinis tuo, kad vietoj įprasto mėsos įdaro naudojamas sūrio mišinys, suteikiantis malonų ir netikėtą skonio posūkį. Šie čeburekai puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ir ypatingoms progoms. Paruošti su meile, jie yra tikras šeimos favoritas.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Keptiems čeburekams padėti)
- Didelis dubuo (Tešlos ir įdaro paruošimui)
- Kočėlas (Tešlai iškočioti)
- Peilis (Tešlos pjovimui)
- Keptuvė (Aliejaus šildymui ir čeburekų kepimui)
Ingredientai
Tešla
- 500 g Miltai - Pagal poreikį, iki tešla taps pakankamai minkšta
- 200 ml Vanduo - Kambario temperatūros
- 2 vnt Kiaušiniai - Tešlai sujungti
- 1 a.š. Druska - Pagal skonį
- 400 g Sūris - Tarkuotas sūris pagal pasirinkimą
- 200 g Varškė - Nekieta varškė
- 50 g Grietinė - Kad įdaras būtų švelnesnis
- 50 g Svogūnai - Smulkiai kapoti
- Aliejus Kepimui
Gaminimo eiga
- Paruoškite tešlą: sumaišykite miltus, druską, kiaušinius ir vandenį. Minkykite, kol tešla taps vienalytė ir minkšta. Palikite tešlą pailsėti 20 minučių.
- Paruoškite įdarą: sumaišykite tarkuotą sūrį, varškę, grietinę ir kapotus svogūnus. Gerai išmaišykite, kad būtų vienalytis mišinys.
- Iškočiokite tešlą ir supjaustykite į norimos formos gabalus. Ant kiekvieno gabalo dėkite sūrio įdarą ir uždenkite kitu tešlos gabalu, užspauskite kraštus.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Keptuvėje kepkite čeburekus iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos.
- Iškeptus čeburekus dėkite ant kepimo skardos, kad nutekėtų aliejaus perteklius. Patiekite karštus.
Pabaigai…
Šį receptą galima varijuoti naudojant kitus įdarus, pavyzdžiui, mėsos arba daržovių. Taip pat galima naudoti įvairius sūrius, priklausomai nuo pageidaujamo skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 55gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 5mg