Čeburekai su sūrio įdaru

Čeburekai su sūrio įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis čeburekų receptas yra išskirtinis tuo, kad vietoj įprasto mėsos įdaro naudojamas sūrio mišinys, suteikiantis malonų ir netikėtą skonio posūkį. Šie čeburekai puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ir ypatingoms progoms. Paruošti su meile, jie yra tikras šeimos favoritas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška virtuvė
Porcijos 6 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Keptiems čeburekams padėti)
  • Didelis dubuo (Tešlos ir įdaro paruošimui)
  • Kočėlas (Tešlai iškočioti)
  • Peilis (Tešlos pjovimui)
  • Keptuvė (Aliejaus šildymui ir čeburekų kepimui)

Ingredientai
  

Tešla

  • 500 g Miltai - Pagal poreikį, iki tešla taps pakankamai minkšta
  • 200 ml Vanduo - Kambario temperatūros
  • 2 vnt Kiaušiniai - Tešlai sujungti
  • 1 a.š. Druska - Pagal skonį
  • 400 g Sūris - Tarkuotas sūris pagal pasirinkimą
  • 200 g Varškė - Nekieta varškė
  • 50 g Grietinė - Kad įdaras būtų švelnesnis
  • 50 g Svogūnai - Smulkiai kapoti
  • Aliejus Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite tešlą: sumaišykite miltus, druską, kiaušinius ir vandenį. Minkykite, kol tešla taps vienalytė ir minkšta. Palikite tešlą pailsėti 20 minučių.
  • Paruoškite įdarą: sumaišykite tarkuotą sūrį, varškę, grietinę ir kapotus svogūnus. Gerai išmaišykite, kad būtų vienalytis mišinys.
  • Iškočiokite tešlą ir supjaustykite į norimos formos gabalus. Ant kiekvieno gabalo dėkite sūrio įdarą ir uždenkite kitu tešlos gabalu, užspauskite kraštus.
  • Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Keptuvėje kepkite čeburekus iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos.
  • Iškeptus čeburekus dėkite ant kepimo skardos, kad nutekėtų aliejaus perteklius. Patiekite karštus.

Pabaigai…

Šį receptą galima varijuoti naudojant kitus įdarus, pavyzdžiui, mėsos arba daržovių. Taip pat galima naudoti įvairius sūrius, priklausomai nuo pageidaujamo skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 55gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Čeburekai, Kepta tešla, Sūrio įdaras, Sūris, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating