
Troškinta rūkyta karka su raugintais kopūstais
Eh, kaip užsinorėjau pasitroškinti rūkytų karkų su raugintais kopūstais. Naudojau rūkytą karką iš Lietuvos ir lenkiškus kopūstus, troškinau kelias valandas, nes mano Ninja puodas nebeveikia, todėl procesas užtruko ilgiau. Šis patiekalas primena tradicinę lietuvišką virtuvę ir yra puikus pasirinkimas savaitgalio pietums.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didesnis puodas su dangčiu, tinkamas ilgesniam troškinimui)
- Pjaustymo lenta (Kopūstams ir karka pjaustyti)
- Peilis (Aštrus peilis pjaustymui)
- Medinis šaukštas (Kopūstams maišyti troškinimo metu)
Ingredientai
Pagrindinės sudedamosios dalys
- 1 vnt Rūkyta karka - Iš Lietuvos
- 800 g Rauginti kopūstai - Geriausia naudoti lenkiškus
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 vnt Morkos - Tarkuotos
- 3 vnt Lauro lapai
- 1 šaukštelis Juodieji pipirai - Pagal skonį
- 1 šaukštelis Druska - Pagal skonį
- 100 ml Vanduo - Papildomai troškinimui, jeigu reikia
Gaminimo eiga
- Pradėkite nuo morkų ir svogūnų paruošimo. Svogūną smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite.
- Dėkite raugintus kopūstus, morkas, svogūną ir prieskonius į puodą. Užpilkite vandeniu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 2-3 valandas.
- Karką dėkite į kopūstų troškinį paskutinėje valandoje ir toliau troškinkite, kol mėsa suminkštės.
- Patiekite su bulvėmis arba mėgstamu garnyru.
Pabaigai…
Šis troškinys puikiai tinka šaltoms dienoms, kai norisi šilto ir sotaus maisto. Jei mėgstate aštriau, galite pridėti dar šiek tiek pipirų arba česnako.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 50gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 1500mgKalis: 700mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 30mg