Troškinta rūkyta karka su raugintais kopūstais

Troškinta rūkyta karka su raugintais kopūstais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Eh, kaip užsinorėjau pasitroškinti rūkytų karkų su raugintais kopūstais. Naudojau rūkytą karką iš Lietuvos ir lenkiškus kopūstus, troškinau kelias valandas, nes mano Ninja puodas nebeveikia, todėl procesas užtruko ilgiau. Šis patiekalas primena tradicinę lietuvišką virtuvę ir yra puikus pasirinkimas savaitgalio pietums.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 3 hours
Iš viso 3 hours 20 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška virtuvė
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didesnis puodas su dangčiu, tinkamas ilgesniam troškinimui)
  • Pjaustymo lenta (Kopūstams ir karka pjaustyti)
  • Peilis (Aštrus peilis pjaustymui)
  • Medinis šaukštas (Kopūstams maišyti troškinimo metu)

Ingredientai
  

Pagrindinės sudedamosios dalys

  • 1 vnt Rūkyta karka - Iš Lietuvos
  • 800 g Rauginti kopūstai - Geriausia naudoti lenkiškus
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 vnt Morkos - Tarkuotos
  • 3 vnt Lauro lapai
  • 1 šaukštelis Juodieji pipirai - Pagal skonį
  • 1 šaukštelis Druska - Pagal skonį
  • 100 ml Vanduo - Papildomai troškinimui, jeigu reikia

Gaminimo eiga
 

  • Pradėkite nuo morkų ir svogūnų paruošimo. Svogūną smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite.
  • Dėkite raugintus kopūstus, morkas, svogūną ir prieskonius į puodą. Užpilkite vandeniu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 2-3 valandas.
  • Karką dėkite į kopūstų troškinį paskutinėje valandoje ir toliau troškinkite, kol mėsa suminkštės.
  • Patiekite su bulvėmis arba mėgstamu garnyru.

Pabaigai…

Šis troškinys puikiai tinka šaltoms dienoms, kai norisi šilto ir sotaus maisto. Jei mėgstate aštriau, galite pridėti dar šiek tiek pipirų arba česnako.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 50gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 1500mgKalis: 700mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Rūkyta karka, Tradicinis lietuviškas patiekalas, Troškinti rauginti kopūstai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating