Advento kibinai su mėsa

Advento kibinai su mėsa

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Vakar prasidėjo advento laikotarpis, lieka keturios savaitės iki Kalėdų. Mūsų šeima nesilaiko senovinių papročių ir nepasninkauja šiuo laikotarpiu, tačiau deginu advento žvakes. Pirmoji vilties žvakė primena apie Jėzaus atėjimą. Ta proga nusprendžiau iškepti kibinų, kurie puikiai tinka šventiniam laikotarpiui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 15 vnt.

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 190°C)
  • Dubuo (Tešlai ir įdarui sumaišyti)
  • Burokinė tarka (Sviestui tarkuoti)
  • Šepetėlis (Tešlos aptepimui)
  • Kepimo popierius

Ingredientai
  

Tešla

  • 4 stiklinės Miltai
  • 200 g Kambario temperatūros sviestas
  • 200 g Grietinė
  • 3 vnt. Kiaušiniai
  • Žiupsnelis Druska

Įdaras

  • 500 g Faršas
  • 1 vnt. Svogūno galvutė
  • Pagal skonį Mėgiami prieskoniai

Aptepimui ir pabarstymui

  • 1 vnt. Kiaušinis - Plakiniui
  • Pagal skonį Sezamų sėklos

Gaminimo eiga
 

  • Į indą suberkite miltus ir per burokinę tarką sutarkuokite sviestą. Gerai išmaišykite.
  • Kitame inde sumaišykite grietinę su kiaušiniais ir gautą masę sumaišykite su miltų mase. Gerai išminkykite, kad gautųsi elastinga tešla.
  • Uždenkite tešlą ir laikykite nuo 30 iki 60 min.
  • Pasiruoškite įdarą: susiprieskoniuokite faršą, supjaustykite svogūną.
  • Ant stalo pabarstykite miltų, iškočiokite tešlą maždaug 2-3 mm storio. Su puodeliu išspauskite apskritimą, dėkite įdarą ir formuokite kibiną.
  • Suformuotus kibinus aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite sezamų sėklomis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 190°C apie 40 min.
  • Patiekite su sultiniu.

Pabaigai…

Šiuos kibinus galite patiekti su įvairiais padažais arba sultiniu, taip pat pridėti daržovių įdaro.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 400mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Advento laikotarpis, kibinai, Mėsos įdaras, Šventiniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai