
Advento kibinai su mėsa
Vakar prasidėjo advento laikotarpis, lieka keturios savaitės iki Kalėdų. Mūsų šeima nesilaiko senovinių papročių ir nepasninkauja šiuo laikotarpiu, tačiau deginu advento žvakes. Pirmoji vilties žvakė primena apie Jėzaus atėjimą. Ta proga nusprendžiau iškepti kibinų, kurie puikiai tinka šventiniam laikotarpiui.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinta iki 190°C)
- Dubuo (Tešlai ir įdarui sumaišyti)
- Burokinė tarka (Sviestui tarkuoti)
- Šepetėlis (Tešlos aptepimui)
- Kepimo popierius
Ingredientai
Tešla
- 4 stiklinės Miltai
- 200 g Kambario temperatūros sviestas
- 200 g Grietinė
- 3 vnt. Kiaušiniai
- Žiupsnelis Druska
Įdaras
- 500 g Faršas
- 1 vnt. Svogūno galvutė
- Pagal skonį Mėgiami prieskoniai
Aptepimui ir pabarstymui
- 1 vnt. Kiaušinis - Plakiniui
- Pagal skonį Sezamų sėklos
Gaminimo eiga
- Į indą suberkite miltus ir per burokinę tarką sutarkuokite sviestą. Gerai išmaišykite.
- Kitame inde sumaišykite grietinę su kiaušiniais ir gautą masę sumaišykite su miltų mase. Gerai išminkykite, kad gautųsi elastinga tešla.
- Uždenkite tešlą ir laikykite nuo 30 iki 60 min.
- Pasiruoškite įdarą: susiprieskoniuokite faršą, supjaustykite svogūną.
- Ant stalo pabarstykite miltų, iškočiokite tešlą maždaug 2-3 mm storio. Su puodeliu išspauskite apskritimą, dėkite įdarą ir formuokite kibiną.
- Suformuotus kibinus aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite sezamų sėklomis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 190°C apie 40 min.
- Patiekite su sultiniu.
Pabaigai…
Šiuos kibinus galite patiekti su įvairiais padažais arba sultiniu, taip pat pridėti daržovių įdaro.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 400mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 2mg