Aguoninis Pyragas su Kefyru

Aguoninis Pyragas su Kefyru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Saldus sekmadienis – pyragas, kuris puikiai tiks prie arbatos. Vietoj uogų šį kartą dėjau aguonas. Šis pyragas yra drėgnas, su švelniu citrinų poskoniu, o aguonos suteikia jam ypatingo skonio. Kepant pyragą naudojau kefyrą, kuris suteikia pyragui purumo. Tikrai vertas išbandymo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 22 cm)
  • Kepimo popierius (Forma iškloti kepimo popieriumi)
  • Plakimo šluotelė (Naudoti tešlai sumaišyti)

Ingredientai
  

  • 2 vnt. Dideli kiaušiniai
  • 170 g Kefyras
  • 100 g Sviestas - Ištirpintas
  • 130 g Cukrus
  • Žiupsnelis Vanilinis cukrus
  • 195 g Kviečių miltai - Išsijoti
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • 1/2 a.š. Soda
  • 150 g Aguonos
  • 1 v.š. Citrinos sultys - Šviežiai spaustos
  • 1 a.š. Tarkuota citrinos žievelė
  • 1 v.š. Džiūvėsėliai - Pabarstyti kepimo formos dugną
  • Žiupsnelis Druska

Gaminimo eiga
 

  • Dideliame inde išplakti kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakti apie 1 minutę, kol masė šiek tiek išputos.
  • Į plakinį supilti ištirpintą sviestą, kefyrą, citrinos sultis ir žievelę. Išplakti iki vientisos masės.
  • Atskirame inde išsijoti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Šį mišinį įplakti į pirmąją masę.
  • Aguonas sumaišyti su šaukšteliu miltų ir įmaišyti į tešlą.
  • Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, dugną pabarstyti džiūvėsėliais. Sukrėsti tešlą į formą. Kepti 170°C temperatūroje apie 45-50 minučių, kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į pyragą, išlįs sausas.
  • Atvėsus pyragui, išimti iš formos ir pabarstyti cukraus pudra.

Pabaigai…

Papildomai galite pridėti kitų prieskonių, tokių kaip cinamonas ar muskatas, kad suteiktumėte pyragui naujų skonių.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 5gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 80mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 30gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Aguoninis pyragas, Citrinos, Kefyras, Paprasčiausias pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai