
Aguoninis Pyragas su Kefyru
Saldus sekmadienis – pyragas, kuris puikiai tiks prie arbatos. Vietoj uogų šį kartą dėjau aguonas. Šis pyragas yra drėgnas, su švelniu citrinų poskoniu, o aguonos suteikia jam ypatingo skonio. Kepant pyragą naudojau kefyrą, kuris suteikia pyragui purumo. Tikrai vertas išbandymo.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 22 cm)
- Kepimo popierius (Forma iškloti kepimo popieriumi)
- Plakimo šluotelė (Naudoti tešlai sumaišyti)
Ingredientai
- 2 vnt. Dideli kiaušiniai
- 170 g Kefyras
- 100 g Sviestas - Ištirpintas
- 130 g Cukrus
- Žiupsnelis Vanilinis cukrus
- 195 g Kviečių miltai - Išsijoti
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 1/2 a.š. Soda
- 150 g Aguonos
- 1 v.š. Citrinos sultys - Šviežiai spaustos
- 1 a.š. Tarkuota citrinos žievelė
- 1 v.š. Džiūvėsėliai - Pabarstyti kepimo formos dugną
- Žiupsnelis Druska
Gaminimo eiga
- Dideliame inde išplakti kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakti apie 1 minutę, kol masė šiek tiek išputos.
- Į plakinį supilti ištirpintą sviestą, kefyrą, citrinos sultis ir žievelę. Išplakti iki vientisos masės.
- Atskirame inde išsijoti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Šį mišinį įplakti į pirmąją masę.
- Aguonas sumaišyti su šaukšteliu miltų ir įmaišyti į tešlą.
- Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, dugną pabarstyti džiūvėsėliais. Sukrėsti tešlą į formą. Kepti 170°C temperatūroje apie 45-50 minučių, kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į pyragą, išlįs sausas.
- Atvėsus pyragui, išimti iš formos ir pabarstyti cukraus pudra.
Pabaigai…
Papildomai galite pridėti kitų prieskonių, tokių kaip cinamonas ar muskatas, kad suteiktumėte pyragui naujų skonių.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 5gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 80mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 30gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg