
Ale barščiai iš likučių
Sirgau visas šventes, taigi ne iki postų ir nuotraukų buvo. Mano vyrukai patys maistą gamino, bet šiandien taip norėjau sriubos. Gaminau iš maisto likučių. Rūkyta vištiena (sparneliai, blauzdelės, viskas kas liko). Trys bulvės. Vieną morką. Vienas svogūnas. Vienas virtas burokėlis. Pusė paprikos. Pusė litro raugintų kopūstų. Šaldyti krapai ir petražolės. 100gr. rūkytos šoninės. 40 min. ir sriuba išvirta. Kol virė bulvės ir kopūstai, šoninę, svogūną, morką ir papriką apkepiau. Iš trijų litrų jau nieko neliko.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, sriubai virti)
- Keptuvė (Daržovėms apkepti)
- Pjaustymo lentelė
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Samtis (Sriubai pilti)
Ingredientai
Sriuba
- 500 g Rūkyta vištiena - sparneliai, blauzdelės
- 3 vnt Bulvės
- 1 vnt Morka
- 1 vnt Svogūnas
- 1 vnt Virtas burokėlis
- 0.5 vnt Paprika
- 500 ml Rauginti kopūstai
- 100 g Rūkyta šoninė
- Šaldyti krapai
- Šaldytos petražolės
Gaminimo eiga
- Užvirinti puodą vandens ir įdėti bulves bei raugintus kopūstus. Virti 20-25 minutes.
- Kol virė bulvės ir kopūstai, keptuvėje apkepti rūkytą šoninę, svogūną, morką ir papriką.
- Įdėti virtą burokėlį ir rūkytą vištieną į puodą su bulvėmis ir raugintais kopūstais. Virti dar 15 minučių.
- Suberti šaldytus krapus ir petražoles, išmaišyti ir išjungti ugnį.
- Patiekti su šaukštu grietinės.
Pabaigai…
Sriuba geriausia valgyti tą pačią dieną, kol yra šviežia. Jei neturite rūkytos vištienos, galite naudoti bet kokią likusią mėsą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 7gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg