Ale barščiai iš likučių

Ale barščiai iš likučių

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Sirgau visas šventes, taigi ne iki postų ir nuotraukų buvo. Mano vyrukai patys maistą gamino, bet šiandien taip norėjau sriubos. Gaminau iš maisto likučių. Rūkyta vištiena (sparneliai, blauzdelės, viskas kas liko). Trys bulvės. Vieną morką. Vienas svogūnas. Vienas virtas burokėlis. Pusė paprikos. Pusė litro raugintų kopūstų. Šaldyti krapai ir petražolės. 100gr. rūkytos šoninės. 40 min. ir sriuba išvirta. Kol virė bulvės ir kopūstai, šoninę, svogūną, morką ir papriką apkepiau. Iš trijų litrų jau nieko neliko.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, sriubai virti)
  • Keptuvė (Daržovėms apkepti)
  • Pjaustymo lentelė
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Samtis (Sriubai pilti)

Ingredientai
  

Sriuba

  • 500 g Rūkyta vištiena - sparneliai, blauzdelės
  • 3 vnt Bulvės
  • 1 vnt Morka
  • 1 vnt Svogūnas
  • 1 vnt Virtas burokėlis
  • 0.5 vnt Paprika
  • 500 ml Rauginti kopūstai
  • 100 g Rūkyta šoninė
  • Šaldyti krapai
  • Šaldytos petražolės

Gaminimo eiga
 

  • Užvirinti puodą vandens ir įdėti bulves bei raugintus kopūstus. Virti 20-25 minutes.
  • Kol virė bulvės ir kopūstai, keptuvėje apkepti rūkytą šoninę, svogūną, morką ir papriką.
  • Įdėti virtą burokėlį ir rūkytą vištieną į puodą su bulvėmis ir raugintais kopūstais. Virti dar 15 minučių.
  • Suberti šaldytus krapus ir petražoles, išmaišyti ir išjungti ugnį.
  • Patiekti su šaukštu grietinės.

Pabaigai…

Sriuba geriausia valgyti tą pačią dieną, kol yra šviežia. Jei neturite rūkytos vištienos, galite naudoti bet kokią likusią mėsą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 7gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Ale barščiai, Greita sriuba, Likučių sriuba, Rauginti kopūstai, Rūkyta vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating