Alyvinė obuolienė su aronijomis

Alyvinė obuolienė su aronijomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Na čia tikrai pigus ir skanus gardumynas- juolab, kai gali bet kada išeit ir prisirinkt šito gėrio tiesiog savam sode prie namų… Nuostabioji, kvepianti vasara alyvinių ir saldinių obuolių uogienė-obuolienė. Obuoliai sumaišyti su cukrumi ir aronijomis sukuria nepamirštamą skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 12 hours
Gamyba 30 minutes
Iš viso 12 hours 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, uogienei virti)
  • Maišymo šaukštas (Medinis arba silikoninis)
  • Sterilizuoti stiklainiai (Uogienei supilti)
  • Stiklainio dangteliai (Sterilizuoti)
  • Virtuvės rankšluostis (Stiklainių uždengimui)

Ingredientai
  

  • 2.5 kg Obuoliai - Nuplauti, nulupti, supjaustyti
  • 1 kg Cukrus
  • 2 saujos Juodosios aronijos - Nuplautos

Gaminimo eiga
 

  • Nuplautus, nuluptus, supjaustytus obuolius užpilu cukrumi (šiam kiekiui 1 kg), įberiu porą saujų plautų juodųjų aronijų ir palieku per naktį.
  • Ryte po užvirimo verdu pusvalandį, pareigingai maišydama, po to pilu į stiklainius, verčiu, užkloju šiltai iki pilno atvėsimo.

Pabaigai…

Bus prie blynų, sūrio, pyragui, bulkutei, ai…. ir viena laaabai gardi…

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 1gKalis: 50mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Aronijos, Namų receptai, Obuolienė, Vasariniai obuoliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai