
Alyvinė obuolienė su aronijomis
Na čia tikrai pigus ir skanus gardumynas- juolab, kai gali bet kada išeit ir prisirinkt šito gėrio tiesiog savam sode prie namų… Nuostabioji, kvepianti vasara alyvinių ir saldinių obuolių uogienė-obuolienė. Obuoliai sumaišyti su cukrumi ir aronijomis sukuria nepamirštamą skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, uogienei virti)
- Maišymo šaukštas (Medinis arba silikoninis)
- Sterilizuoti stiklainiai (Uogienei supilti)
- Stiklainio dangteliai (Sterilizuoti)
- Virtuvės rankšluostis (Stiklainių uždengimui)
Ingredientai
- 2.5 kg Obuoliai - Nuplauti, nulupti, supjaustyti
- 1 kg Cukrus
- 2 saujos Juodosios aronijos - Nuplautos
Gaminimo eiga
- Nuplautus, nuluptus, supjaustytus obuolius užpilu cukrumi (šiam kiekiui 1 kg), įberiu porą saujų plautų juodųjų aronijų ir palieku per naktį.
- Ryte po užvirimo verdu pusvalandį, pareigingai maišydama, po to pilu į stiklainius, verčiu, užkloju šiltai iki pilno atvėsimo.
Pabaigai…
Bus prie blynų, sūrio, pyragui, bulkutei, ai…. ir viena laaabai gardi…
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 1gKalis: 50mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas C: 10mg